lørdag 9. mai 2015

SPLITTER NY VINYL: MOTORPSYCHO and STÅLE STORLØKKEN – EN KONSERT FOR FOLK FLEST


2015. Rune Grammofon. RLP2170  .

Fra cdon.no:
"En Konsert For Folk Flest" er et bestillingsverk fra Olavsfestdagene i Trondheim og ble oppført i Nidarosdomen 31. juli 2014, et år da hovedtema for festivalen var "Folk". Med dette som utgangspunkt, og forfatter Johan Harstads "Manifest For Folk Flest" (Flamme Forlag 2013) som referansepunkt, er verket Motorpsycho på sitt mest glitrende ambisiøse og således en naturlig oppfølger til "The Death Defying Unicorn". Også denne gangen har Ståle Storløkken en sentral rolle, både som komponist, organist og arrangør, men istedenfor Trondheim Jazzorkester og Trondheimsolistene har de med seg Kammerkoret Aurum bestående av 24 sang ere. Og for første gang får man Motorpsycho med norske tekster! Noe som føles helt naturlig med tanke på verkets innhold og rammer og ikke minst det faktum at det er koret som synger tekstene og ikke bandet.
Heldigvis ble hele konserten spilt inn og filmet med flere kameraer, og utgis nå som en superlekker pakke i et begrenset opplag på 2000 nummererte eksemplarer. 2 x 12" LP, CD, DVD med hele konserten samt en 65 minutter dokumentar og en 24-siders booklet. Alt innpakket i et 400g heavy duty "Stoughton" type utbrettcover.




Min kommentar:

Oi, for et Kinderegg, Vinylplater, cd og DVD. I tillegg følger det med en bok. En flott utgivelse. Jeg starter med Dvd'en, - e0n dokumentarfilm og en konsert. Kokka er 08.00 tidlig en lørdagsmorgen, - perfekt tid for musikk med litt trøkk i. Godt jeg ikke bor i blokk, eller har andre naboer i nærheten.
Jeg starter med dokumentarfilmen, hvor vi blir prensentert for bandet, Ståle, musikken og Nidarosdomen.

Over til musikken. Dette er altså et bestillingsverk, og derfor noe helt annet enn hva vi tidligere har fått servert fra Motorpsycho. Musikken på plata ligger i grenselandet mot klassisk, men med små avdelinger jazz og større avdelinger med god gammel progrock. Og det er så vakkert.

Men er dette musikk for folk flest? Akkurat det er jeg usikker på, fordi det stilles noen krav til lytteren underveis. Jeg tror nok at selve konsertbegivenheten den 31. juli 2014 var en mektig opplevelse for de som var så heldige å være tilstede. De fikk helheten hvor selve lokalet (Nidarosdomen)  var en like viktig som musikken. Jeg våger å påstå at dette er en stemning og en tilstand som kan være vanskelig å gjenoppleve for de som var på konserten om de hører platene. 

Og for oss som ikke har vært tilstede, så vil jeg tro det er litt utfordrende.
Selv om musikken er mektig og vakker og tilfredstiller mine forventninger, så vil nok dette bli et av de mektige albumene som blir stående i platehylla uten å bli spilt så altfor mye.
Men likevel er det en utgivelse som bør være obligatorisk for alle Motorpsychofans. Løp og kjøp. Utgivelsen finner kun i 2.000 eksemplarer (håndnummererte).

Her finner du utgivelsen på vinyl (inkl. cd, Dvd og bok)   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar