lørdag 16. mai 2015

SPLITTER NY VINYL: JONAS FJELD – HUSTRIG


2015. RCA. 88875085041

Fra Platekompaniet:
Snaut to år etter Western Harmonies (2013), hans tredje sammen med Chatham County Line, er Jonas Fjeld tilbake med nytt album – denne gang solo. Hustrig inneholder litt av alt som Fjeld er kjent for, så her rykker det godt i både rocke-, roots- og americana-foten.
Etter å ha funnet tonen under innspillingen av Hver Gang Vi Møtes, ble Thom Hell (Thomas Helland) en naturlig samarbeidspartner for å lydfeste materialet til Hustrig. Første singel ut var ”Opp med himmelporten” der teksten er kyndig levert av Ole Paus, som på resten av albumet.
Albumet er produsert av Thomas Helland, skrudd av Even Ormestad, mikset av Mike Hartung og mastret av Chris Sansom.



Min kommentar:

For oss som fulgte med på «Hver gang vi møtes» på TV2 vinteren 2015 så kunne vi ikke unngå å legge merke til det gryende vennskapet mellom veteranen Jonas Fjeld og den noe yngre Thom Hell. De fortalte begge om paralleller i livene deres. Nå har vennskapet blitt mere modent og båret frukter. Thom Hell bidrar både som musiker og produsent på Fjelds nye skive.

Men hvorfor har Jonas Fjeld valgt å kalle albumet for «Hustrig»? Nei, det skjønner jeg ikke. Her får vi den varmen som vi forventer av denne musikeren. Og som vanlig fremfører han tekster skrevet av Ole Paus. Trygt og godt altså. Og så gir han ut skiva på en årstid hvor det lakker g lir mot sommer.  Hustrig ????   Nei, jeg begriper det ikke.

På et par av låtene , «Ild og vann» og «Ei hustrig natt» legger jeg merke til et eminent gitarspill. Dette må jeg takke Thom Hell for.
Jeg vil også takke Mr Hell for at han lar Fjeld få være Fjeld. Han dyrker denne musikerens særpreg som vi alle liker så godt. Men samtidig våger han å vise at Fjeld er noe mer enn bare en visesanger i sekstiårene. Det er noe helhetlig og vakkert over dette albumet. Det inneholdet ikke mange, men noen få friske toner som vi også kan takke Hell for.

Jeg håper inderlig at vi kun har sett starten på dette samarbeidet. Et trekløver som Jonas Fjeld, Ole Paus og Thom Hell kan rett og slett ikke bli feil.


 Her finner du musikken på   vinyl   og   cd







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar