torsdag 7. mai 2015

SPLITTER NY VINYL: JONAS ALASKA – YOUNGER


2015. Columbia . 88875056861

Fra Platekompaniet:
I 2011 sjarmerte Jonas Alaska fra Åmli hele landet med debutalbumet sitt. Han ble nominert til Spellemannpriser, toppet radiolistene og solgte ut klubber over hele landet. Debuten ble fulgt opp av akustisk innspilte If Only As A Ghost (2013), produsert av Kjartan Kristiansen (Dumdum Boys, Stein Torleif Bjella). Med tredjeskiva Younger har Jonas tatt et skritt i retning den yngre delen av fanskaren, og laget et album som i stor grad omhandler tenåringsangst, forelskelse og ydmykelse. Først ut var singelen "Summer".

"Younger" er produsert av Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Montée, Rumble In Rhodos) og mikset av Nicolas Vernhes (The War On Drugs, Dirty Projectors).



Min kommentar:
Til min overraskelse ser jeg at jeg hittil ikke har kommentert noe musikk fra «vidunderbarnet» Jonas Alaska. Jeg har jo likt denne litt odde karen helt siden han dukket opp på Tv-skjermen og slo sine første akkorder for nesten 5 år siden. Den gang ble han sammenlignet med ingen mindre enn Bob Dylan. Bare det kunne vært nok til å skremme en nykomling. Men Jonas så ikke ut til å la seg skremme. Han virker å ha beina godt planta i jorda.
Nå har han beveget seg et godt stykke unna Bob Dylan. Uten at det svekker musikken noe. For dette låter bra. Alaska har blitt mye tøffere. Gitaren låter mye råere. Han kan hvis han vil, og han kler det. Jeg ble svert overraska allerede på det første sporet «Summer» hvor han gir meg skikkelig Monkees-feeling. Og det er virkelig positivt ment. Det er også fullt mulig å høre at han er inspirert av Beatles å flere spor, Bl.a. «Astronomy»
Jeg har sett mange rare utsagn om denne artisten. Som f.eks:
«Vidunderbarn», «ung mann med hatt» og «gammel musikk i en ung kropp»
Artisten fra Åmli serverer her god musikk som kan nytes av alle, uansett alder. La oss derfor en gang for alle droppe dette med artistens alder. Om musikken er god, så er den tidløs og kan likes av publikum i alle aldre.





Her finner du musikken på cd 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar