lørdag 21. januar 2017

TV-SERIE: ETTOR OCH NOLLOR






Kanal:  Tv2 Sumo – C-More
Sesong: 1. 2 episoder.
Skuespillere:  Jonathan Andersson, Liv Mjönes, Gustaf Skarsgård


Etter å ha lest svenske aviser hvor anmelderne var meget begeistret for denne mine-serien som skildrer gangstermiljøet i Gøteborg, så hadde også jeg rimelig høye forventninger til denne serien.

Det hele starter med et brak- bokstavlig talt.  Og en par på kosetur i bilen får en relativt ekkel opplevelse når et avrevet menneskebein plutselig ramler ned på panseret.

I neste øyeblikk er vi tilstede i en type butikk jeg benyttet meg mye av på åttitallet, men nå nesten har glemt.  Tror ikke at videosjapper eksisterer lenger.  Tenk deg, i dag kan vi sitte i vår egen stue og velge blant tusenvis av filmer og TV-serier.  Ikke er det dyrt heller.  På åttitallet kjørte jeg og min samboer milevis for å leie filmer, til kr 40,- pr stk.

En av seriens hovedpersoner. Sebbe, er en småkriminell, litt naiv ungdom som gjerne vil leke med de store, og han har vært forelsket i vakre Leila siden han var 13 år. En dag blir Sebbe tatt av polisen og resten av serien foregår stort sett inne på avhørsrommet på den lokale politistasjonen.

Men det skal etter hvert vise seg at Sebbe har rimelig god oversikt over hva som skjer i Gøteborgs underverden.  Og etter hvert som han forteller blir også vi vitner til hva som har skjedd, og hvem som har gjort hva.

Og Sebbe fortsetter å fortelle, og fortsetter, og fortsetter.  Det kan se ut som om han er utømmelig.  Jeg tar meg i å lure et par ganger på hvordan han kan ha denne oversikten.

I starten så fenger dette meg ikke så veldig.  Ja, jeg vil nesten gå så langt som å si at jeg kjedet meg litt, men så drar det seg til.  Og etter episode 2, så sitter jeg klistret.

Sebbe er troverdig, og etter hvert som Petra ser ut til å være den eneste både jeg og Sebbe kan stole på, så forventer vi begge at hun skal ordne opp.

Men så kommer den store overraskelsen.  Jeg kan ikke huske sist jeg ble så overrasket over hvordan handlingen i en film plutselig gjør en helomvending.
Denne mini-serien er absolutt verd å se.
Et lite tiips er at du bør se etter det du ikke ser.
For som Sebbe sier;- De dyktigste er de som ikke syns.
Scoo Bi Doo….





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar