lørdag 10. mai 2014

NY VINYL I POSTKASSA: MONTEE – INTO THE FRAY.
“fra cdon.no”:
3 år etter suksessalbumet "Rendition of You" er kritikerfavorittene Montée klare med det etterlengtede albumet "Into the Fray". Albumet er produsert av ingen ringere enn Eliot James (Kaizer Chiefs, Noah & the Wale), og etablerer Montée trygt i det musikalske toppsjiktet av norsk pop-rock.
Montée er et progressivt popband bestående av Erlend Mokkelbost, Anders Tjore, Haakon-Marius Pettersen, Rune Nergaard og Marius Simonsen. Bandet har tidligere gitt ut de kritikerroste albumene "Isle of Now" (2009) og "Rendition of You" (2011), og vant Spellemannsprisen i kategorien "Popgruppe" for debutalbumet.

Min kommentar:

Maya Vik «has left the building».  Det hersker vel liten tvil om at hun var bandets frontfigur, både som en eminent bassist og som blikkfang på foto. Jeg blir ikke helt enig med meg selv om jeg savner henne eller ikke.  Hun har fått en god erstatter, men likevel framstår denne skiva litt «snillere» eller «tammere» enn den forrige.  Det kan bero på at det er litt mindre basstrykk på denne skiva.

Men det er  likevel ei sterk skive, uten et eneste svakt øyeblikk.  Muligens er årets spelemannsvinner allerede utgitt.

Produksjonen er helhetlig og solid.  Musikken låter litt åttitalls melodiøst. I dette tilfelle er det ment positivt.  Av og til kan låtene og «sounden» ,minne om andre låter og andre artister, som f.eks et snev at Bee Gees i låta «What you got», og et hint av selveste Bowie i låta «Icarus».

Albumet låter bare bedre og bedre for hver gjennomspilling.  Dette er et behagelig popalbum med en uendelig holdbarhetsdato.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar