lørdag 30. august 2014

NY MUSIKK PÅ VINYL. HVITMALT GJERDE – VILLE VENNER



2014. K.Dahl Eftf. 5054196274214






Fra platekompaniet:
Da Hvitmalt Gjerdes selvtitulerte debutalbumet ble sluppet sommeren 2013, etter lang tids hype, viste det seg at bergensk surfrock faktisk har en naturlig plass i musikklandskapet. Siden den gang har det langt fra stått stille. To bandmedlemmer er ute, og én er kommet inn. Den "nye" trioen - Johannes Fjeldstad, Sturla Ulvenes Kverneng og Håvard Bakke - har via en kombinasjon av Ocean Sound Studio på Giske og Abbey Road Studios i London her fått på plass andrealbumet Ville Venner. Igjen med et helt unikt uttrykk. Så moro at det nesten føles ulovlig, så skranglete at det ikke burde gå an å samtidig være så tilgjengelig.

To av låtene på albumet er hentet fra spillefilmen Beatles (basert på Lars Saabye Christensens suksessroman) der bandet er med under alter egoet "The Snowflakes"



Min kommentar:
Dette låter ungt og friskt. Man blir tatt med tilbake til sekstitallet. Det er noe uskyldsrent over hele albumet. Kan være fordi at sektitallet var tiåret hvor jeg selv fremdeles var barn, og levde en relativt bekymringsløs tilværelse. Jeg har lett for å relatere musikk til mitt egent liv. Vi har jo alle vært eget soundtrack.

Låta «Et kyss Til» er skreddersydd for sekstitallet. Jeg får samme følelsen når jeg hører dette albumet som jeg i sin tid fikk da jeg så Monkees-serien på Tv. Altså musikk relatert til, kjekke unge gutter med det vi den gang trodde var langt hår, solfylte somre, avstandsforelskelser og sort/hvitt TV.
Åååå, det var ei fin tid. Takk til Hvitmalt Gjerde som på en fortreffelig måte klarer å skape stemning med sin musikk.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar