onsdag 12. juli 2017

KVELDENS FILM: MARGIN CALL





Kanal:  Nrk1
Skuespillere:  Kevin Spacey, Paul Bettany, Zachary Quinto, Demi Moore, Stanley Tucci, Jeremy Irons
År:  2011
Sjanger:  Drama


Fra filmweb.No.

Det siste døgnet før den verdensomspennende finanskrisen høsten 2008 var et faktum, satt mektige bankmenn i sine høye kontorer på Wall Street og planla historiens største svik mot investorer og privatpersoner som stolte på dem. I ettertid er dette regnet som de verste 24 timene i verdensøkonomiens historie. Etter at bankpampene innser at en økonomisk kollaps er uunngåelig, jobber de iherdig for å sikre egen vinning før børsen åpner neste morgen alt på bankkundens regning. Filmen er inspirert av virkelige hendelser som verden skulle ha sett ugjort.



Min kommentar:

Kan en film om økonomi og tall være spennende? Kanskje ikke for alle, men jeg synes dette er svært spennende. Og hvordan ville hver og en av oss reagert om vi hadde fått et forvarsel om at verdensøkonomien ville kollapse i nær fremtid?  Og om vi hadde hatt muligheten til å sikre oss selv, ville vi gjort det?

Helt siden filmen «Wall Street» kom i 1987 har jeg likt filmer fra børsmiljøet.  Og «Margin Call» er virkelig en hardkokt økonomisk thriller, men megagode skuespillere.  

Kevin Spacey og Jeremy Irons er alltid fantastiske, men også litt mindre kjente skuespillere skinner virkelig i denne filmen.

Handlingen flater litt ut mot slutten.  Filmen kunne vært et kvarter kortere.  Men for all del.  
Kanskje vi trenger dette kvarteret til ettertanke og til å puste ut, - og sjekke vår egen bankkonto og aksjebeholdning.

Her kan du kjøpe filmen på DVD.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar