lørdag 16. desember 2017

DAGENS BOK: TORKIL DAMHAUG – GLASSHJERTEFra nlb.no:
Fra forlagets omtale: Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen. Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no. 10t 18min

Jeg digger psykologisk krim.  Og når hovedpersonene i boka er unge mennesker blir det ekstra bra.  Det er nesten litt forfriskende å lese og leve med disse ungdommene i de timene lydboka varer.  Men det gjør også også vondt. 

Jeg liker egentlig ikke å lese om barn og ungdom som har fått utdelt litt mindre håndbagasje, som det heter i diktet "Våre små søsken" av Inger Hagerup.  I denne boka blir vi kjent med den utviklingshemmede Robin.  Han tar stor plass, og blir etter hvert et av de viktigste personene. 

Heldigvis skildres han på en troverdig måte.  Det samme gjelder de andre ungdommene.  Vi blir ikke bare presentert for dem.  Nei, vi blir svært godt kjent.  Kanskje ikke så rart ettersom forfatteren har en allsidig utdannelse og har jobbet  i psykiatrien. Han har mye kunnskap og derfor blir historien ekte.

Et litt originalt grep er at i perioder i boka så er det en av ungdommene som har fortellestemmen.

Kanskje ikke den mest originale løsningen på selve saken.  Dette har vi sett utallige ganger på  filmer.  Men likevel klarer Damhaug å gjøre handlingen spennende, selv om man aner hva som kommer.

En god og annerledes krim som jeg gjerne anbefaler.       


Her kan du kjøpe boka som  innbundet , pocket , lydbok på cd  og lydbok, Mp3
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar