torsdag 14. desember 2017

KVELDENS FILM: DØDELIG DRIFT





Kanal: SF - kanalen
Skuespillere:      Mikael Persbrandt,     Stefan Sauk,     Suzanne Reuter,     Jakob Eklund
Regissør: Rolf Børjlind
Sjanger:  Thriller
År:  1999
Land:  Sverige

Fra filmweb.no:

En psykologisk thriller av Rolf Börjlind med Mikael Persbrandt og Stefan Sauk.
Dödlig Drift handler om en mann som er besatt av å myrde noen på en- i hans øyne- fullkommen måte. Et vitne som tilfeldigvis viser seg å være politimann blir dratt inn i morderens syke spill og blir selv utpekt som mistenkt.

Min kommentar:

SF-kanalen leverer svenske filmer 24 timer i døgnet.  Det er ikke de aller nyeste filmene vi får på denne kanalen.  Men om man har interesse for film, så spiller dette ingen rolle.  Film er ikke nødvendigvis ferskvare.

Når jeg da ser skuespillere som Persbrandt, Sauk, Eklund og Reuter på rollelista, - ja, da blir jeg interessert. Og når Rolf Björlind har regi, da lover dette spenning.

Jeg ser jo fort at det har gått nesten 20 år.  Alle har blitt litt eldre. Men filmen virker faktisk eldre enn skuespillerne.  Den ser litt gammaldags ut.  Jeg tror at grunnen til at jeg begynner å legge merke til sånne små bagateller, er at filmen faktisk er litt kjedelig. 

Ja, det drepes damer, men filmen har null spenning.  Kanskje manuset er for svakt.  Björlind har gitt oss serier som Wallander, Beck, Springflo, Arne Dahl m.fl.  Men denne filmen er eldre.  Björlind har nok blitt bedre med åra.

Da jeg søkte info om denne filmen på nettet kom det opp en anmeldelse fra VG.  De sier:
"Svensk skit.
Kanskje har noen vært nysgjerrig på hvor langt man kan gå i filmfremstilt faenskap: iskald psykisk terror, vanvittig fornedrelse, rå vold, diamanthard psykopati, sinnssyk skakkjøring.
Hvis noen har undret: «Dødelig drift» er et renspikket, gjennomført spekulativt makkverk - med stålkanter".

Trenger jeg å nevne at VG gir filmen terningkast en?


Den eneste overraskelsen er slutten.  Den kom litt brått på.  Den kan se ut som om produksjonen plutselig har sett oppdaget at da har vi nok til en 90 minutters film.  Vi avslutter der.  Takk for i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar