tirsdag 19. desember 2017

TV-SERIE: THE KEEPERS

Kanal: Netflix
Sesonger:  1
Episoder: 2
Sjanger:  Dokumentar /krim
Land: USA


To tidligere elever setter i gang en Grundig etterforskning av en gammel sak, - drapet på nonnen Catherine Cesnik i Baltimore i 1969.


Min kommentar:

Ja, jeg innrømmer det.  Jeg er stor fan av true-crime.  Det startet vel egentlig med historien om Steven Avery.  Siden har jeg sett ganske mange filmer og serier som har vært rene dokumentarer.

Historien om nonnen Catherine Cesnik fenget meg fra første minutt.  Dette er en grusom historie om maktmisbruk, overgrep og drap.  

Her er det ingen hardbarkede etterforskere.  Neida, de ga opp å finne den/de skyldige allerede i 1969.  

De som har tatt saken opp igjen er to bestemødre.  Den ene sammenlignes med en bulldog.  Hun stiller folk til veggs med temmelig nærgående spørsmål, og gir seg ikke før hun får et svar.  Den andre bestemoren er mer av den intellektuelle sorten.  Hun er en mester i research, men blir ofte ikke tatt helt på alvor med sin småfnisende tilnærming til stoffet.

Disse to damene kunne nå slappet av og nytt sin pensjonisttilværelse.  I stedet har de satt deg fore å oppklare hvem som drepte deres engelsklærerinne på sekstitallet.

Og det tar ikke lang tid før vi oppdager at ikke alt var som det skulle være på den katolske jenteskolen. Her foregikk det mye bak lukkede dører.  Det kan se ut som om alle jentene ble utsatt for overgrep i større eller mindre grad.  

Og ingen sa noe!!!  De hadde sånn respekt for de eldre mannlige prestene.  Tenk om de hadde hatt en #metoo kampanje den gang for disse jentene.

Det gjør inntrykk å se alle intervjuene av tidligere elever som snakker om sine opplevelser for aller første gang.
Og det var ikke bare prestene som forgrep seg på de unge elevene.  Nei, her møttes alle samfunnslag, også lokale politimenn.  Kanskje ikke så rart at etterforskningen ble så som så i 1969.

Man blir jo forbannet, - på alt og alle.  Det er jo ikke rart at disse jentene har holdt kjeft om sine opplevelser. Hvem skulle de snakke med?

Men hva skjedde med nonnen og lærerinnen Catherine Cesnik?  Vil de ivrige bestemødrene klare å løse gåten?
                                                                                                                                    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar