tirsdag 19. desember 2017

FRA PLATEHYLLA: GABRIELLE – MILDT SAGT



Prosjekt  «vinyl til frokost»




2012. Universal Music AS, Norway ‎– 602527965413.  2 Lp

Jeg oppdaget Gabrielle i 2009 da hun deltok i X-faktor, og endte på en syvendeplass.Uansett så ble hun min favoritt, så jeg ble slett ikke  overrasket da denne artisten klinka til med sin første nr 1 singel «Ring Meg» allerede to år etter at hun viste seg fram i X-faktor.

Hun hadde riktignok vist seg fram for publikum allerede i 2006 da hun nådde semifinalen i Idol før det var stopp. Men Gabrielle ga ikke opp, og noen år senere hadde hun utviklet seg videre, og publikum begynte å legge merke til Bergensjenta. 

For godt voksne folk i min alder som har samlet plater en stund, så klinger navnet Leithaug kjent.  I min samling finnes både Solveig, Bjarte og Anne.  Disse er visstnok tante, onkel og mor til Gabrielle. 

«Mildt Sagt» er Gabrielles debutalbum.  Albumet solgte til 2 x platina. Singelen «Ring Meg» er hittil avspilt nesten 8 millioner ganger på Spotify.  Gabrielle har blitt en av våre allers mest suksessrike låtskrivere.  Alle synes å like låtene "Bordet", "Fem Fine Frøkener", "Ring meg" og mange fler.

Gabrielle fikk litt drahjelp av Skam og Nobelkonserten, men det var vel fortjent.  Dette er en dyktig og unik musiker.  Med et tatovert bibelvers så bekrefter hun sitt kristne livssyn.  Hun ønsker å fremstå som en motpol til de lettkledde og kroppsfikserte kvinnelige artistene hvor det ofte fokuseres mer på sex enn på musikk.

Jeg var så heldig å få oppleve Gabrielle "live" på årets oktoberfest i Brønnøysund.  
 - Og for ei dame!  
 - For et fyrverkeri!  
 - For en energi!
Jeg håper at Gabrielle kan fortsette å være det forbildet som unge jenter så sårt  trenger.. 

Her kan du kjøpe albumet på cd









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar