søndag 4. mars 2018

KVELDENS FILM: INSIDE LLEWIN DAVIS

Kanal:  Tv2
Sjanger:     Drama
Skuespillere:     Oscar Isaac,     Carey Mulligan,     John Goodman,   Justin Timberlake,     Garrett Hedlund,     Adam Driver,     Alex Karpovsky,     F. Murray Abraham
Regi:     Ethan Coen,     Joel Coen
Nasjonalitet:     Frankrike,     USA
Produksjonsår:     2013


Fra filmweb.no:
Coen-brødrenes Grand Prix-vinende film fra filmfestilvalen i Cannes - om en folkesangers kamp for tilværelsen i New Yorks Greenwich Village på 60-tallet. Oscar Isaac spiller rollen som den sympatiske Llewyn Davis som er på søken etter et bedre liv.
I likhet med Coen-brødrene film "O Brother, Where Art Thou?" er også "Inside Llevyn Davis" fylt med musikk fremførst av skuespillerne; Oscar Isaac, Justin Timberlake og Carey Mulligan, samt Marcus Mumford and Punch Brothers bidrar alle på det sterke soundtracket.Min kommentar:

Det er enkelte filmer du skulle ønske varte nye lenger.  Og denne filmen er en sånn en.  Stemningen settes fra første minutt eller tone, om du vil.  Det er på mange måter en musikkfilm, men like mye en roadmovie med en underfundig dramatisk humor.

Oscar Isaac gjør en fabelasktig jobb som visesangeren som ikke helt får den suksessen han hadde sett for seg.  Jeg er jo selvfølgelig overbegeistret over at en katt har en så pass viktig rolle.  Kattens medvirkning i filmen var ifølge nettstedet imdb.com ikke så lett.  Det er bortimot umulig å trene opp en katt til å utføre ting på kommando.  Det er katten som bestemmer.  Og når det så kommer fram at Isaac egentlig ikke liker katter.  Ja, da blir prestasjonene desto større.

Det dukker opp noen kjente skuespillere underveis.  Justin Timberlake er på rollelista, men gjør ikke så mye av seg, som jeg på forhånd villle trodd. John Goodman gjør som alltid en solid innsats.  Men det aller morsomste var gjensynet med F. Murray Abraham, som vi kjenner som Dar Adal fra serien "Homeland".  

En fantastisk film for musikkelskere, katteelskere  og alle andre.

Her kan du kjøpe filmen som DVD


Filmen inneholder mye fin musikk som du kan kjøpe som vinyl eller cd
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar