torsdag 1. mars 2018

KVELDENS FILM: LOCKEKanal: Nrk1
Sjanger:     Drama
Skuespillere :    Tom Hardy,     Olivia Colman,     Ruth Wilson,     Andrew Scott,     Ben Daniels,     Tom Holland
Regi:      Steven Knight
Nasjonalitet:      Storbritannia
Språk:     Engelsk
Lengde:     1 t. 25 min.
Produksjonsår:     2013

Fra cdon.no:
”Locke” har fått fantastiske internasjonale kritikker, og Tom Hardy spiller sin livs rolle i dette intense dramaet hvor Ivan Locke (TOM HARDY) er en dedikert familiemann og en suksessfull byggeleder. Samme kveld som han står overfor sin største karrieremessige utfordring, mottar han en telefonsamtale som truer hele hans liv, jobb og familie, som han har jobbet så hardt for å bygge opp...


Min kommentar:

Så har jeg altså sett en hel film med kun en skuespiller.  

Han kjører bil og snakker i mobiltelefonen i halvannen time.  Han snakker med sin vikar på jobben, politiet, sin kone, sine barn og sin elskerinne som i samme stund føder deres felles barn.  Eller, - det er vel ikke hans elskerinne, heller en assisten på jobben, og dette barnet er et resultat av en "one night stand".

Du kan jo tenke deg selv: 
Først må du ringe din kone og forklare hvorfor du ikke kommer hjem i natt.  
Ettersom du er ansvarshavende på jobben som betongarbeider, og det er din oppgave å ha kontroll over og utføre stenging av sterkt trafikkerte veier, men må overlate dette til din vikar som du ikke stoler 100% på, må du ta noen telefoner.
Du mistenker at din vikar drikker, og konfronterer han med dette.  
Den vordende mor til ditt barn vil vente med fødselen til du kommer.  
Politibetjenten du ringer kan ikke gi deg tillatelse til å stenge veier og gater.  
Du får beskjed om å ringe kommunen.  Men det er kveld, og hvem jobber i kommunen på kveldstid?  Betongen er underveis, og det er krise!  
Det kommer en telefon fra sykehuset.  En lege kan fortelle at det må tas keisersnitt da navlestrengen ligger rundt barnets hals.  Det haster!  Men den vordende mor vil vente til du kommer.  
Du prøver å overtale henne til å høre  på legen.  
Den noe småfulle vikaren finner etter hvert en lapp med telefonnummeret til en representant fra kommunen. 
Du ringer, men kommunemannen er ute og spiser og er slett ikke så begeistret for å motta jobbtelefoner på kveldstid.  Men takket være ditt gode navn og rykte så gir kommunemannen tillatelse til stenging av de aktuelle veiene.  
Da må du ringe politiet igjen.  
Så raser forskalingen der hvor du jobber.  Du er bekymret for arbeiderne, men de har heldigvis tatt deg en pause. 
Det haster å få tak i folk for å rette opp problemene før betongbilen kommer. 
Så skjer det noe som gjør at du må ta en snarvei da det er en person du ikke får tak i.  Men dette kan di deg store problemer på jobben.  Konsekvensen kan bli at du mister jobben, rett og slett!
Egentlig skulle du sett en viktig forballkamp med familien.  En kamp dere hadde sett fram til.  Fotballtrøyer er innkjøpt, og alle er klar for kamp da du får beskjed om at du skal bli far.
Det går opp for deg at du kanskje ikke har verken jobb, hjem eller kone i morgen. 
Og det aller verste av alt er at du holder på å bli forkjølet.
Tenk om dette hadde vært deg?

Jeg trodde dette ville bli en kjedelig film, men gjett om jeg tok feil.  Helt utrolig at en film med kun en skuespiller kan være så underholdende.

Her kan du kjøpe filmen som DVD