lørdag 10. mars 2018

KVELDENS FILM: THE SWITCH – PAPPA PÅ BOKS

Kanal:  Tv2
Sjanger:     Komedie
Skuespillere:     Jennifer Aniston,     Jason Bateman,     Patrick Wilson,     Juliette Lewis,     Jeff Goldblum,     Caroline Dhavernas,
Regi:     Josh Gordon,     Will Speck
Nasjonalitet:     USA
Språk:     Engelsk
Lengde:     1 t. 42 min.
Produksjonsår:     2010

Fra filmweb.no:
Jennifer Aniston og Jason Bateman topper rollelisten i "The Switch", den kanskje mest uventede komedien noensinne unnfanget... .
Kassie (Aniston) og Wally (Bateman) har vært bestevenner for alltid, så lenge at de deler sine innerste hemmeligheter med hverandre. Det er bare en sak Wally må holde hemmelig for sin venn. Han er alvorlig forelsket - i henne.
Når Kassie under et fortrolig øyeblikk forteller ham at hun tenker å skaffe seg barn ved hjelp av en donor, blir Wally satt ut av spill. Merkelig nok, uten at Wally egentlig får det med seg selv, skjer det fatale at donorens sæd blir byttet ut med Wally sin. Etter fødselen er Kassie like utvitende som Wally om hvem som er barnets virelige far. En dag bestemmer hun seg for å forlate New York, for å flytte tilbake til sin fødeby.
Syv år senere, fortsatt like uvitende, vender Kassie tilbake til New York for å oppsøke sin beste venn. For første gang skal Wally få møte sin sønn, men hvordan i all verden skal han fortelle Kassie sannheten?

Min kommentar:

Dette med at barn har blitt forbyttet etter fødselen har lenge vært et tilbakevendende tema i filmer.  Da har det ofte vært filmer i kategorien drama.  Men i det siste kan det se ut som om filmskaperne har oppdaget et nytt tema. Forbytting av sæd før befruktning.  Og da har de funnet ut at kategorien disse filmene hører under er ….. komedie, eller donormoro som tabloidavisene liker å kalle det.

OK…  det er kveld, og jeg har valgt ut kveldens film ut fra innholdet på PVR boksen.  Må forresten se til å få sletta noe der.  Begynner å bli rimelig trangt om plassen. 
Jeg valgte denne filmen ut fra de to første navnene på rollelisten; - Jennifer Aniston og Jason Bateman, sørlig sistnevnte pleier å levere selv om han er litt for sukkersøt etter min smak.

I tillegg til disse to erfarne skuespillerne gjør brødreparet Robinson en strålende jobb, som to varianter av unge Sebastian.

Men er virkelig dette morsomt nok.  Jeg syns ikke det.  Jeg vil kalle dette forutsigbart kliss…… unnskyld uttrykket.  Forstår at det kan virke litt rart i denne sammenhengen.

Hvorfor kan aldri amerikanske filmer ha en overraskende slutt.  Tror knapt jeg har opplevd en eneste amerikansk film hvor jeg har blitt skikkelig overrasket.  Jo, forresten en eneste gang. Om jeg husker riktig må vi helt tilbake til 1978.   Slutten på den aller første Halloween-filmen:  Men etter at vi fikk oss en real overraskelse på slutten av syttitallet, så har de brukt den samme slutten på de aller fleste thrillere og skrekkfilmer som er innspilt siden;  - Marerittet vender tilbake.

Jeg vil ikke røpe slutten på denne filmen.  Men om du har sett en amerikansk romantisk komedie eller fler, så har du sett det før.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar