tirsdag 7. juni 2016

DAGENS BOK: PETER SWANSON – DE SOM FORTJENER DET




Fra cdon.no:
Vinterens krimsensasjon! «Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende. Rå, sort og vittig», skriver Ingvar Ambjørnsen for Dagbladet. Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter - han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Min kommentar:

Likte du Hitchcock-filmen «Strangers on a train», så vil du garantert like denne boka.  Den griper tak i deg fra første side og tviholder på deg inntil du har slukt siste punktum.

Det er jo den perfekte plan.  To ukjente møtes, og etter hvert som praten går, så kommer det fram at klimaet på hjemmebane ikke er det aller beste.  Så da er jo løsningen soleklar:  Man bytter mord. – Enkelt og greit.

Vi møter fire hovedpersoner, to damer og to herrer. Hos en av dem har ondskapen virkelig slått rot.
Måten forfatteren presenterer fortellingen på gjør at vi blir svært godt kjent med alle fire.  Han gir hver og en sin egen fortellerstemme. Og gir dem sine kapitler i tur og orden.  Det aler beste er at de går litt tilbake i tid for hvert kapittel de gir oss. Det er genialt.  På den måten går vi som lesere ikke glipp av et eneste minutt i handlingen, eller en eneste tanke hos hovedpersonene. Vi får en unik mulighet til å følge tankene til personer hvor det onde fullstendig har fått overtaket.  Ja, vi følger ikke bare personens tanker, men også ord og gjerninger.

Jeg ser for mg at dette er en bok som er skreddersydd for filmatisering. Historien er så original, så rå, mørk, spennende og fylt av ondskap.
Har vel sjelden hatt så mange timer med gåsehud mens jeg har lest en bok. Og kontinuerlig gåsehud er et solid kvalitetsstempel.

Her finner du boka som  innbundet ,  lydbok på cd  og  lydbok Mp3





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar