søndag 12. juni 2016

FRA PLATEHYLLA: THE LIONHEART BROTHERS – DIZZY KISS


2007. Sirkel Records.  SRKLP01


«The Lionheart Brothers er et band opprinnelig fra Klæu utenfor Trondheim. De flyttet basen til Oslo i 2006 og holder fortsatt til der. For albumet Dizzy Kiss ble de nominert til Alarmprisen 2007 og Spellemannprisen 2007, begge i klassen rock. Låten «50 Souls And A Discobowl» fra Dizzy Kiss var den 3. mest spilte låten på NRK P3 i 2007
Bandmedlemmene assosieres ofte med bandene 120 Days og Serena-Maneesh.»  

Dette er hva Wikipedia kan fortelle om dette bandet. Bortsett fra låta som nevnes i notatet, så er det ikke et band som har vært fast på mine spillelister.   Jeg har pr. i dag to skiver av dette bandet, og de tas fram en sjelden gang.  Hver gang jeg setter på ei plate med LB, så tenker jeg «Hvorfor spiller jeg ikke dette oftere?»

Dette er behagelig rock som det svinger av.  Ja, nettopp sånn musikk som jeg liker.  Enkelte låter er litt «Beach Boys – look’a’like», så nå kan bare varmen komme.  Fordi dette er ei sommerplate.
Selv om de fleste låtene er lyse og lette, så finnes det også utfordringer.  Låta «ble Wedding» er noe mørk og dyster.  Ja, - nesten litt skummel.


Jeg anbefaler dere å bli med på den reisen denne plata med «Brødrene Løvehjerte» er.  For samlere er dette en liten juvel ettersom coveret er både vakkert og solid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar