lørdag 1. april 2017

FRA PLATEHYLLA: BROADWAY NEWS – BROADWAY NEWS


1980. Snowflake Records (3) ‎– CLP 3016


Bandet ble startet i Oslo i 1978.  Allerede året etter, før første plateutgivelse,  sa vokalisten Mikkel Magnus takk for seg, og Lage Fosheim kom inn som vokalist og låtskriver.

Dette er bandets første album.  På dette tidspunkt besto bandet av
Lage Fosheim – vokal
Torstein Bieler – vokal, piano, klavinett
Trond Ødegård – syntheziser,  vocoder,  strings
Steinar Engdal – gitar
Tommy Aaslie – bass
Jan Erik Løken – trommer
Albumet ble produsert av George Keller.
De fleste låtene er signert Bieler / Fosheim.

I 1979 vant bandet NM i rock.  Jeg vil anbefale dere å se hele finalen som ble sendt på Nrk.  I tillegg til en tidlig versjon av Broadway News, så vil jeg be deg legge merke til bandet Baiage med selveste Eldar Vågan.  Du finner programmet ved å trykke her

I tillegg til de bandmedlemmene som spilte instrumenter, besto bandet av tre dansere.  De satset på at sceneshowene skulle gi publikum en opplevelse. Det er tydelig at publikum likte bandet, deres musikk, den koreograferte dansen og sceneshowene.  De trakk fulle hus til sine konserter den korte tiden de holdt på.

Allerede i 1981 ble bandet oppløst.  Men Lage Fosheim likte lukta av sagmugg, så han startet gjenoppliving av bandet og fikk med en ikke ukjent herremann ved navn Eivind Rølles. 
Men etter et års tid var det slutt, og denne gangen var det endelig. Bandet hadde da gitt ut tre album.

Men som vi alle vet; - allerede året etter dannet herrene Fosheim og Rølles et nytt band, nemlig The Monroes.

Nok en gang har jeg tatt et dypdykk ned i Nrks arkiver, og der fant jeg et klipp med Broadway News fra programmet Videoteket fra 1980. Programledere er Anita Skorgan og Odd Børre. Nok en gang blir jeg litt lattermild av å høre hvor lavmelte programlederne var på den tiden. Lurer på når den trenden snudde.

Du finner innslaget med Broadway News på ca 12 min og 25 sekunder ut i programmet.  Se og nyt ved å trykke her

Jeg kjenner ikke dette albumet spesielt godt, men jeg husker låta «Slutt å røyke».  Den er selvfølgelig, hadde jeg nær sagt, skrevet av Bieler/Fosheim.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar