tirsdag 11. april 2017

KVELDENS FILM: ABDUCTION





Kanal:  NRK1
Skuespillere:  Sigourney Weaver,  Maria Bello,  Jason Isaacs        Jason Isaacs,  Taylor Lautner. 
Michael Nyqvist,  Lily Collins.
Sjanger:  Actiondrama
År:  2011

Fra filmweb.no:

Så langt tilbake som han kan huske, har Nathan Harper (Taylor Lautner) hatt en ubehagelig følelse av at han har levd en annen persons liv. Når han snubler over et bilde av seg selv som liten gutt på en nettside for savnede personer, blir alle Nathans mørkeste mareritt til virkelighet: Han innser at foreldrene ikke er hans egne foreldre, og at livet hans er en løgn, nøye konstruert for å skjule noe som er farligere og mer mystisk enn han hadde kunnet forestille seg.
Samtidig med at han begynner å pusle sammen sin virkelige identitet, blir Nathan skyteskive for et team med topptrente drapsmenn, noe som tvinger ham til å flykte hals over hode sammen med den eneste personen han kan stole på, naboen Karen (Lily Collins). Hvert sekund teller når Nathan og Karen styrter av sted med mordere og føderale agenter hakk i hæl. Men når motstanderne hans nærmer seg skjønner Nathan at den eneste måten han kan overleve på og løse mysteriet omkring sitt biologiske opphav er å la være å løpe og ta saken i egne hende


Min kommentar:

Dette lover så godt.  Kjente skuespillere.  Særlig digger jeg Sigourney Weaver.  Og etter det jeg har forstått så er den unge gutter en av de heteste på denne planeten i øyeblikket etter sin oppteden  «Twilight».  Jeg ser ikke «Twilight».  Ganske enkelt fordi jeg begriper ingen ting av den serien.  Men at gutten er het, er lett å forstå.  Han flyr jo rundt med bar overkropp i nesten halve filmen. 

Nei, da er svensken Michael Nyquist mye bedre.  Ja, du vet han som spiller helten Mikael Blomkvist fra Millenium-filmene.  Men jeg liker dårlig at han spiller badguy fra Øst Europa.  Og så er det da den lille søte jenta, Lily Collins. Hun er datter av, - - -  ja riktig, Phil Collins.  Og jeg påstår at hun hadde ikke fått en eneste filmrolle om hun ikke hadde vært datter av sin far.  

«Twilight» gutten har visstnok også en far i produksjonen av denne filmen.

Huff, nei dette er ille.  Det første kvarteret er til nød en B-film.  Men så bærer det adskillig lengre ut i alfabetet.  Dette er ikke en film du gidder å stoppe/pause mens du henter deg en tekopp eller utfører dine nødvendige ærend.

Det er rikelig med action.  Men all den løpingen gjennom busker og kratt er utrolig slitsomt å se på, og særlig alle problemene med Phil Collins datter.  Hun er bare til plunder og heft.

Dette var elendig.   






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar