fredag 14. april 2017

PÅSKEKRIM: EYSTEIN HANSSEN – BRENNEMERKET





Fra nlb.no:
Fra forlagets omtale: Morens gamle demoner trekker Elisabeth Sunee Rathke (Elli) mot et drapsmysterium i Bangkoks blodhete underverden. Snart skjønner Elli at hun selv er like forbundet med saken som moren. Sammen med Jan Nereng og den lokale politimannen Tep Wattana går hun løs på sin mest kontroversielle etterforskning til nå. Dette er femte bok om politietterforskeren Elli Rathke


Min kommentar:

Aller først en melding til dere som i går lurte på om jeg har slutta å blogge om musikk.  Neida, - jeg har, helt siden jeg startet å blogge, skrevet om musikk, bøker, film og TV.  Men som tittelen "Kjerringrock" viser, så blir det mest musikk.  Men påske er tid for krim.  Så derfor har jeg stort sett lagt ut mange blogginnlegg om bøker ved påsketider hvert år. I år har det vært litt spesielt.  Jeg var så heldig å oppdage denne forfatteren for et par uker siden.  Og det beste av alt var at jeg fikk en bunke med hele 6 bøker.  Og som dere sikkert har forstått så ble jeg hekta fra første setning.  Lydbøkene har vært på øret kontinuerlig i mange dager, - eller døgn.  Jeg sovner med Elli Rathke, jeg våkner med Elli Rathke, jeg gjør alle daglige gjøremål med Elli Rathke.  Ja, hun er kort og godt med meg 24 timer i døgnet i disse dager.  Og da er jeg i godt selskap.

Da er bok nr 5 unngjort, og jeg er totalt utslitt.  For makan til tempo.  Bok nr 1 i serien om Elli Rathke starter med høyspenning og høyt tempo, og siden har det bare gått en vei, - raskere, tøffere, råere.  Ja, rett og slett mer av alt.

Denne gangen tar Elli oss med til Thailand.  Ellis mor blir selvfølgelig med for å  besøke sitt hjemland.  Og jeg skal si den dama overrasker.  Fra å være en stillferdig men bestemt dame som har sine meninger om mangt, men aller mest om Ellis liv og kariere, så forvandles hun til en rå og tøff middelaldrene dame med en fortid som, for det første var ukjent for datteren Elli, men som de nå sammen drar nytte av. Mye takket være morens nettverk fra "gamle dager".

Jeg har aldri vært i Thailand, så det lille jeg vet om landet er det jeg har sett og hørt fra nyheter, dokumentarer og reiseskildringer fra andre nordmenn som har vært der på ferie.  Det er ofte at det legges vekt på  barneprostitusjon og narkotikahandel.
Det synes uungåelig at Elli oppsøker disse miljøene i sin jakt på sakens løsning.

Akkurat nå er det nesten som om jeg ønsker at den sjette boka i serien må være litt mindre spennende slik at jeg kommer ned til normal puls igjen, og kanskje får noen timer sammenhengende søvn.  Jeg har nemlig den vanen, eller uvanene at om jeg våkner om natta så finner jeg tilbake til hvor jeg var i lydboka da jeg sovnet, og om boka er spennende, så blir jeg liggende våken.  Og jeg skal love deg at det ble lite soving i natt.

Jeg anbefaler denne serien, Men jeg må også advare dere.  Eysteins Hanssens bøker skulle vært merket med to advarsler:
- STERK VANEDANNENDE !
- HØYSPENNING LIVSFARE !



Her kan du kjøpe boka som  innbundet ,  pocket , lydbok Mp3-cd ,  lydbok cd-bok   og 
mp3 til nedlasting






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar