tirsdag 11. april 2017

PÅSKEKRIM: EYSTEIN HANSSEN - GIFTSTRØM









Fra nlb.no:
Den norske ambassaden i Kampala mottar ei pakke som dokumenterer at Otto Kamperud er tatt som gissel av geriljaen i Uganda. Samtidig gjennomfører Oslopolitiet en aksjon mot narkotikamiljøet hvor de bl.a. pågriper en ung, ugandisk mann. Politietterforsker Elli Rahkte fatter interesse for han og bakgrunnen hans, og spesielt interessant blir han når hun blir nødt til å forholde seg til kidnappingssaken i Uganda. Dette er andre bok om Ellie Rathke.


Min kommentar:

Dette er den andre boka i serien om Elli Rahtke.  Denne gangen har vi forflyttet oss til Afrika. Jaggu er Eystein Hanssen en modig mann.  Det er ikke så ofte at norske forfattere skriver slike internasjonale thrillere som den vi får servert her.  Jeg tror faktisk at dette er enestående.

Denne boka inneholder alt.  Hør bare her.  Narkotikahandel,  kidnapping, barnesoldater, prostitusjon, korrupsjon, drap, utpressing og mye mer.  Ja, vi får hele spekteret av kriminalitet servert i denne boka.  Fy Søren, for en research denne forfatteren må ha drevet. 

Men det er likevel en ting jeg lurer på.  Jeg har ikke kunnskaper nok til å forstå hvordan Elli kan få det oppdraget hun her får i Afrika.  Dette forstyrrer meg litt underveis.  Jeg irriterer meg alltid når jeg føler meg dum, ikke helt forstår ting eller ikke klarer å følge med.  Og her har jeg enten gått glipp av noen opplysninger underveis, eller så har jeg for liten kunnskap generelt til å forstå hvordan Ellis jobbsituasjon endres.

Jeg tror knapt jeg noen gang har lest en bok som har inneholdt så mange elementer.  Jeg tar meg i å holde pusten flere ganger underveis.  Jeg hørte denne boka som lydbok.  Med boka på øret kan jeg bevege meg fritt.  Men flere ganger stoppet jeg opp, uavhengig av hvor jeg befant meg eller hva jeg holdt på med.  I de 12 timene og 47 minuttene lydboka varer, så tok jeg meg ikke tid til så mye annet.  Jeg tok noen små pauser, hvor jeg spilte noen få LP-  plater, det var alt.

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til om Elli ville overleve sitt oppdrag i Afrika.  Jeg kan vel røpe at det gjør hun.  Men det skjer mye underveis.  Nå lurer jeg bare på om Elli og jeg tåler ei bok til.

Her kan du kjøpe boka som pocketutgave




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar