fredag 6. april 2018

FRA PLATEHYLLA: HOLE IN THE WALL – HOLE IN THE WALL
Prosjekt  «vinyl til frokost»

1971. Sonet ‎– SLP-1420
Bergensbandet HITW ble startet i 1971 av Erik Møll og Rune Walle. Med seg på gitar fikk de Trygve Thue, kjent fra Saft.

Wikipedia sier videre: I et historisk perspektiv kan Hole In the Wall plasseres blant pionerene innen roots-basert musikk i Norge. Gruppen eksisterte i tre forskjellige tidsepoker, med forskjellige besetninger. Navnet på gruppa har referanse til en gjeng lovløse i den amerikanske ville vesten, som igjen hadde tatt sitt navn fra et fjerntliggende fjellovergang kalt for Hole-in-the-Wall i fjellene i Johnson County i Wyoming hvor de lovløse hadde sitt skjulested.

Om dette albumet, bandets første kan vi lese følgende på nettstedet rocksirkus.no:
Det er sagt og skrevet en hel del om det lett myteomspunnede debutalbumet til Bergensbandet Hole In The Wall. Norges første countryrockplate har lenge vært en merkelapp. Fra andre kanter har det kommer indisier på at dette var et løst sammensatt kollektiv som nærmest produserte psykedelisk avantgardemusikk. Atter andre mener at dette låter som et norsk Fairport Convention.

Du kan lese mer om albumet her.

Musikken på dette albumet kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har hørt noen gang.  Første gang jeg spilte plata var jeg noe usikker på den kvinnelige vokalisten.  Skal det virkelig låte sånn, eller hadde det skjedd en feil under produksjonen?  Nå har jeg spilt plata noen ganger og har blitt vant med den noe spesielle stemmen.  Jeg blir faktisk glad når ikke alt er så forbaska velpolert og glatt.  Det blir jo mere spennende når man plutselig spisser ørene litt.

Dette er bandets første album, og det skulle bli bare en plate til. Hele seks år skulle det gå før neste album kom. Les gjerne mitt blogginnlegg om albumet Rose of Barcelona.

Ut fra priser på bruktmarkedet vil jeg tro at det første albumet solgte langt midre enn sisteskiva.  I skrivende stund ligger det flere eksemplar ute til salgs på nettstedet Discogs.  Men vær forberedt på at prisen er relativt høy. Vil tro at normal pris er sånn ca 2 – 3.000 kroner.  Men det er også en selger som ønsker hele € 896 for sitt eksemplar.  Tiden vil vise om han får solgt denne.
Men om du ikke er en lidenskapelig samler som er ute etter førsteutgave, og kun er interessert i musikken så kan du får en repress fra 2011 til et par-tre hundrelapper.

Det er hyggelig at noen tar tak i disse flotte norske albumene og nå tilbyr disse til en relativt snill pris.

Dette albumet er foreløpig ikke tilgjengelig på Tidal eller Spotify.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar