tirsdag 17. april 2018

NY VINYL I POSTKASSA: DATAROCK – FACE THE BRUTALITY


2018.  YAP Records. YAP068Det har gått noen år siden Datarock fra Bergen inntok scenen og sjarmerte store deler av sitt publikum.  Det var noe hverdagslig og fremfor alt lett gjenkjennelig med disse gutta i røde joggedresser.  Det var nesten umulig å ikke like dem.  Og når de så hadde låter som Fa-Fa-Fa, ja, - da var Datarock et band å regne med.  

Store internasjonale selskaper oppdaget gutta med de røde joggedressene.  Coca Cola fikk tak i låta Fa-Fa-Fa og dermed ble den allemannseie.

Mitt beste Datarock-minne var da bandet ga ut sin musikk samt flere hundre foto på en minnepinne. Jeg rakk ikke å få kjøpt den, men det er ikke for seint. Ser den dukker opp på Ebay med jevne mellomrom.

Som tittelen antyder, så fremstår både albumet og joggedressene noe mørkere enn det vi har fått fra bandet tidligere. Dette nye lydbildet ispedd både humor, nostalgi og, som vanlig, en stor dose sjarme gjør at jeg liker det jeg hører.  

Musikken frister til en og annen fest hvor antrekket er svarte joggedresser og dansen er mer eller mindre spesialkoreografert. Om du fremdeles skulle ha din røde joggedress liggende i skapet, så godtas sikkert den også.  Her er det meste lov.

Årene går og både undertegnede og Datarock har modnet…..Men voksen blir vi aldri….Heldigvis.

Du kan høre «Face The Brutality» på Tidal eller Spotify


Her kan du kjøpet albumet som vinylIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar