torsdag 27. november 2014

GJENHØR MED EI GAMMAL LP PLATE: FLYING NORWEGIANS – THIS TIME AROUND1979. SONET. SLP 1451

Fra mic.no:
Countryrockband fra Bergen, dannet i januar 1974. Bandet var det første helstøpte countryrockbandet i Norge. Det endte sin karriere tidlig på 80-tallet med å spille new wave på norsk, men ved gjenforeningen på 90-tallet var det igjen med countryrock på menyen.

Gitaristen Rune Walle og trommeslageren Gunnar Bergstrøm hadde begge spilt med Hole In The Wall. De hadde akkurat tjenestegjort med Saft da de slo seg sammen med Cato Sanden (vokal, gitar), Johannes Torkelsen (bass) og Jarle Zimmerman (vokal, keyboards) for å lage Norges svar på amerikanske grupper som Eagles, Poco og Flying Burrito Brothers.
Det opprinnelige Flying Norwegians raknet da Walle ble medlem av det amerikanske bandet Ozark Mountain Daredevils i juni 1976.  I 1978 stablet Sanden, Zimmerman og Bergstrøm en ny besetning på beina, nå med Ronald Jensen (bass), Egil Skjelnes (steelgitar) og Jan Ove Hommel (gitar, trekkspill). Walle var produsent for denne besetningens eneste LP, This Time Around.

Min kommentar:
Jeg har tidligere omtalt denne gruppa og deres utgivelse «Wounded Bird».  Dette albumet -This Time Around-  er også svært hørbart. Det er noe helt spesielt med Sandens stemme.  Den passer som hånd i hanske til denne typen musikk.  Den smyger seg inntil og holder rundt deg minst like behagelig som vokalistene i Eagles og Poco.  Det er ingen hemmelighet at jeg ikke er noen stor tilhenger av C&W.  Men når musikerne har slike individuelle kvaliteter som medlemmene av FN har. - Ja, da er det bare å gi seg over. Tonene er så gullende rene at man blir nesten blendet.  Trist at Sanden er borte.  Men så vakker musikk vil derimot aldri stilne..

Ta en titt på bandmedlemmet Egil Skjelnes hjemmeside 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar