torsdag 20. november 2014

SPLITTER NY VINYL: ORANGO - BATTLES

2014.  Division Records.DIVRECLP030



Fra cdon.no:
Siden comebacket med albumet “Confessions” i 2011, har Orango gitt ut et nytt album hvert år, med vinylsingler innimellom plateutgivelsene. Trioen har spilt hundrevis av konserter landet over, og er et liveband som aldri skuffer. På sin nye plate har Orango videreforedlet sin karakteristiske miks av møkkete bluesrock, west coast-harmonier og skamløs riffing.
Orango:
Karl-Joakim Wisløff: vokal, bass, piano, wurlitzer, clavinet, orgel, mellotron
Trond Slåke: vokal, trommer, pauke
Helge Bredeli Kanck: vokal, electriske og akkustiske guitarer


Min kommentar:

Siden jeg begynte å poste små notater om mine musikkopplevelser, så har jeg svært ofte erklært min forkjærlighet til nettopp denne type musikk, og særlig bandet Orango som spiller sin karakteristiske miks av møkkete bluesrock, west coast-harmonier og skamløs riffing, ifølge deres eget presseskriv. 
For meg er dette er en perfekt miks



Dette er en påkostet utgivelse. Vinylutgaven kommer i en solid boks som inneholder 2 stk vinylplater, 1 cd, 1 poster (70 x 100) og 1 DVD med «bakom scenen» klipp.


Vinylboksens innhold (Foto fra cdon.no)
 
Vinylplatenes fire sider er delt opp i fire tema med prefiks «The Battle of…..»

Side 1 har tittelen «The Battle of Muscle Farm»,

Side 2 «The Battle of Hazy Hill»,

Side 3 «The Battle of Hypocrite Creek»,

Og til slutt side 4 med tittelen «The Battle of Gospel Springs».


Musikken på dette albumet er mere variert enn tidligere. Men, la det være sagt, den er ikke variabel i kvalitet.  Men denne gang presenterer de noen langt mere rolige låter enn sist.

Jeg liker låta «Mountain Mist» spesielt godt.

Bandet har sikkert en mening med temaene på hver plateside.  Jeg mistenker at dette er personlig knyttet opp mot bandet, da jeg tolker «The Battles of Muscle Farm» dithen at dette har med gården til et av bandmedlemmene å gjøre. – Særlig etter å ha sett den vedlagte DVD'en hvor trommeslageren opptrer i bar overkropp ved de fleste øvinger. Jeg passer på å anbefale alle å ta en titt på DVD’en.  Filmen viser at det å spille i rockeband ikke er bare fest og glamour. Mesteparten av tid er arbeid, - hardt arbeide …… og da må man kaste skjorta.


Jeg kan til tider være enig med bandets ubeskjedne gitarist Helge Bredeli Kanck « Orango er Norges beste rockeband».






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar