fredag 1. mai 2015

DAGENS BOK: MERETE JUNKER – PUMASOMMER
Forlagets omtale:
En uhyggelig og intens psykologisk krim fra Merete Junker Han kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. Felis presser en amulett mot brystet, kjenner kraften fylle seg. Snart skal et nytt menneske dø. I leiligheten over lever den fjorten år gamle Silje, i engstelse for at moren skal miste barnet hun bærer. Så oppdager hun morderen, og han henne. Torkel Vaa har fram til nå levd et rolig liv, lange dager på advokatkontoret, lange turer med dachsen Aktor. Men de siste ukene har han mottatt mystiske brev i posten. Brev uten tekst, bare med en blå silhuett av et kattedyr, en puma. Noen ønsker å skremme ham. NRK-journalist Mette Minde har lenge vært svak for Torkel. Jo nærmere hun kommer advokaten, dess mer oppmerksom blir Felis på henne. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, og ingen av dem vet om det. Så skjer det første drapet ...Min kommentar:

Å, som jeg gledet meg til denne boka. Den forrige fra denne forfatteren var så spennende at jeg nesten gråt da historien var slutt. Så derfor hadde jeg enorme forventninger til denne.

Heldigvis for hovedpersonen, Mette Minde, så er livet tilbake i normalt tempo igjen. Ja, ikke det at denne dama ikke har høyt nok tempo i det daglige. Men i tillegg til mann, barn, journalistjobb i Nrk og dagliglivets problemer forøvrig, så har denne dama en tendens til å søke spenning.

I denne boka er ikke spørsmålet om hvem morderen er som er det sentrale. Det fant jeg ut sånn ca midt i boka. Men hvorfor driver han denne intense jakten på sitt offer, og hvorfor dreper han så mange på sin vei på hovedofferet? Dette lar seg også løse etter hvert. Men for meg var det selve jakten som vare spennende. Ja, til tider ikke å holde ut.

Jeg er vanligvis ikke mørkredd. Men det var noe med denne boka, som ar ekstra uhyggelig. Tror årsaken til uhyggen er drapsmannens ondskap. Han er så kalkulerende og ond at det blir nesten for mye, selv for en herdet krimleser.
Da er det bare å trekke pusten og roe ned litt fram til neste bok i serien.

Her finner du boka som innbundet  og pocket


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar