mandag 22. februar 2016

DAGENS BOK: JØRGEN JÆGER – MONSTER






Fra cdon.no:
Anne lever med datteren på ukjent adresse i evig angst for sin ekstremt voldelige eksmann. En dag kommer hun hjem og merker at noe er annerledes. Sengetøyet er rotet til, og puten lukter av etterbarberings-vannet han pleide å bruke ... Har han funnet henne? Er han i huset? Vil hun dø? Ole Vik har bare 14 dager igjen av sykemeldingen sin når han får en alarmerende beskjed som kan koste ham jobben. Så går drapsalarmen.

Min kommentar:

Monster er den åttende boka om lensmann Ole Vik, og jeg har selvfølgelig lest alle.  Om ikke du kjenner forfatteren Jørgen Jæger eller lensmann Ole Vik, så er du herved advart… Eehh… du kan du kan glede deg.  Disse bøkene er sterkt avhengighetsskapende. Om du først leser en av bøkene, så bar MÅ du lese de syv andre.

Lensmann Ole Vik er en trygg bauta som alle ønsker seg i livet sitt. Han ser de menneskene som befinner seg i de sakene han jobber med, og ; - det beste av alt, - han glemmer dem aldri. 
Jeg elsker den mannen.

Men Jæger vil fortelle oss noe mer med denne boka.  Han gjør den godt voksne lensmannen til selve symbolet i debatten om sentralisering og omorganisering av politidistrikt.  Det er klart man føler seg mye tryggere med en lensmann av Viks format i sitt eget nærmiljø.
Denne boka har flere krimgåter, men hovedsaken er dessverre meget aktuell. Vi kjenner alle til saker hvor mishandlede kvinner og barn er offer for en psykopat.  Og en psykopat gir seg aldri, selv om hans tidligere familie har fått et nytt liv med ny identitet.
Og den lille familiens frykt vil aldri forsvinne selv om hverdagen tilsynelatende er rolig, og alle har funnet seg til rette i sitt nye liv.

Som vanlig lar forfatteren oss bli kjent med hovedpersonene, både «de snille og de slemme».
Nok en gang en fulltreffer fra Jørgen Jæger, og jeg gleder med allerede til bok nr 9.

Her finner du boka som  innbundet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar