søndag 7. februar 2016

DAGENS BOK: KRISTINA OHLSSON – ENGLEVAKTENE



Fra cdon.no:
Da litteraturstudenten Rebecca Trolle blir funnet drept og partert i et skogsområde utenfor Stockholm må Alex Recht og hans etterforskere forsøke å finne ut hvorfor Rebecca fikk en så voldsom skjebne. For etterforskeren Frederica Bergman blir etterforskninga et mareritt da hennes elskede Spencer blir dratt inn i
saka. Dette er den tredje romanen om Alex Recht og hans etterforskningsgruppe.


Min kommentar:

Da var jeg ferdig med den tredje boka i denne serien.  Og bøkene blir bare bedre og bedre.  Historien er original.  Jeg har aldri lest noe lignende noen gang.  Her får man høyspenning fra første kapittel og helt til siste setning. Vi får et innblikk i et miljø hvor drivkraften er ren og skjær ondskap.  Disse menneskene skjuler seg i en filmklubb.  Men det er ikke vanlige spillefilmer de nyter, men snuff-filmer hvor skuespillerne må bøte med livet.

Dette er til tider ubehagelig lesing, med høy gåsehudfaktor.  Jeg gjennomskuer noen av gåtene, men fremdeles er det nok igjen til å holde spenningen ved like helt til slutt.

Hovedpersonene i etterforskningsgruppa, Fredrika, Alex og Peder jobber natt og dag.  Men de lar oss få en innsikt i deres privatliv.  Livet er ikke alltid så lett, verken på jobben eller på hjemmebane.
Jeg anbefaler deg å lese bøkene i riktig rekkefølge.  På den måten blir du  kjent med hovedpersonene. 

Selv om krimgåtene er oppklart, er det store og spennende ting på gang på «privaten» til hovedpersonene.
Jeg starter på bok nr fire allerede i kveld.  

Her finner du boka  i pocket  og  innbundet 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar