søndag 14. februar 2016

FRA PLATEHYLLA: ÅGE ALEKSANDERSEN – MOT I BRYSTET, MORD I BLIKKET, BOMBEN UND GRANATEN



1976.  Polydor, 2922 007
Fra Wikipedia: Mot i brystet, mord i blikket, Bomben und Granaten er det andre soloalbumet til Åge Aleksandersen etter at Namsos-gruppa Prudence gikk fra hverandre. Dette er første plateutgivelsen hvor han har med seg Sambandet. Albumet ble utgitt i 1976, på plateselskapet Polydor, og solgte 3000 eksemplarer. Albumet er spilt inn i Artic Studios, og er produsert av Aleksandersen selv.

Min kommentar: 

Dette var et artig gjenhør. Altfor lenge siden jeg har spilt akkurat denne skiva. Morsomt å høre hvor mye lysere Åges stemme var for 40 år siden. 

Jeg husker godt da jeg kjøpte denne skiva hos G.Sørensen i Brønnøysund i 1976. Etter Åges flotte debutplate «7800 Namsos» så hadde jeg store forventninger til denne plata. Men jeg var bittelitte grann skuffa. Denne plata var noe helt annet. Den var litt rar. Åge virket litt sint. Tekstene var kristiske og alvorlige. Men etter hvert så likte jeg skiva. Jeg var vel blitt litt sintere sjøl. På den tiden var jeg opptatt av å gå litt på tvers av alle andre. Og da et par av mine kamerater mente at Åge var ferdig som artist. Ja, da bestemte jeg meg for å digge denne skiva. Jeg spilte den hver dag, både når jeg var alene og selvfølgelig når mine kompiser kom på besøk. 

Husker Åge var og spilte på Mosheim hvor en kar jeg kjente hadde bestemt seg for å gi artisten skikkelig bank. Årsaken var at vedkommende mente at Åge var årsaken til at Prudence var oppløst, og så mente han at Åge ga ut bare drittmusikk. Heldigvis ble slosskjempen dyttet ned av scenen før det kom til konfrontasjon. 

Dette albumet solgte dårlig, kun ca 3.000 solgte eksemplarer. Det ga lite penger i kassa for Åge, og den påfølgende turneen ble avbru1tt etter at han hadde tapt store penger. Kr 40.000, - var liten en formue i 1976 hvor en gjennomsnittslønn var på ca kr 60.000,-. Heldigvis ga ikke den gode Åge opp. 

Som vi vet kom han sterkere tilbake, og vi som har et eksemplar av denne skiva eier faktisk en liten juvel. Jeg har sett denne skiva gå for en tusenlapp og vel så det, litt avhengig av kvalitet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar