torsdag 25. februar 2016

KVELDENS FILM: JULIE



Fra cdon.se
Det är midsommarafton och överklassflickan Julie riktar sin blick mot Jean. Jean som redan är trolovad med Kristin slits mellan sin pliktkänsla och de plötsligt uppkomna utsikterna om ett bättre liv. Vad kan Kristin göra? Både hon och Jean är anställda av Julies far. Julie inleder en farlig lek som skenart upplöser alla hinder mellan de två. Hon får sin natt med Jean, men när Julies far anländer i gryningen hamnar allt i ett annat ljus. Strindbergs klassiska pjäs i regi och bearbetning av Helena Bergström.

Min kommentar:


Jeg så Riksteaterets forestilling «Frøken Julie» for et par år siden.  Ingeborg Sundrehagen 
Raustøl tolket Julie på scenen.  Dete var en minnerik forestilling.  Da jeg så fikk vite at en av mine absolutte favotittskuespillere, Helena Bergström arbeidet med en filmatisering av Strindbergs stykke.  Ja, - da kunne jeg knapt vente.  For å forkorte ventetiden bestilte jeg filmen fra Sverige. 

Men for en nedtur.  Filmen gir meg absolutt ingnting.  Er det forskjellen mellom film og scene som blir så tydelig, eller er virkelig filmen så dårlig?  Jeg vet ikke.  Men jeg har tenkt å forske litt mer på dette.  Når den verste skuffelsen har gitt seg, skal jeg ta på meg nye briller og se filmen på nytt.  Er spent på resultatet når forventningene nullstilles.

Oppdatering vil følge om noen måneder ……  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar