mandag 22. februar 2016

KVELDENS FILM: THE THEORY OF EVERYTHING





fra cdon.no:
Eddie Redmayne gjør sin livs rolle som den kjente vitenskapsmannen Stephen Hawking. Hawking er en sunn og aktiv ung mann, da han som 21-åring får den forferdelige diagnosen, akkurat i det han møter og forelsker seg i sin Cambridge-studentkollega, Jane Wilde (Felicity Jones). Med en utrettelig kjempende Jane ved sin side, legger Stephen i gang med sitt mest ambisiøse vitenskapelige arbeid, et studium av det han nå har svært lite igjen av - tid. Sammen trosser de umulige odds og oppnår mer enn noen noensinne kunne ha drømt om.

Min kommentar:


Jeg elsker denne typen filmer.  Filmer om menn med hjerner i eliteklassen.

Vitenskapsmannen Stephen Hawking har vi alle hørt om.  Vi har sett han på TV og har latt oss imponere av hans arbeide. Jeg kjente litt til hans teorier, og så hadde jeg lest ett eller annet om at han hadde takket nei til en henvendelse fra selve dronningen.  Men jeg husket ikke den korrekte historien.


Privatlivet derimot visste jeg null og niks om.

Men jeg må innrømme at jeg hadde tillagt denne mannen en helt annen diagnose.   Det er  imponerende hvordan denne mannen og hans familie har levd med og taklet denne sykdommen (ALS).


Nå er ikke dette først og fremst en film om Hawkings vitenskapelige teorier. Selv om vi også får presentert de viktige linjene i hans arbeide og hans, etter hvert enorme popularitet.   Men i tillegg er dette er en film om vennskap, raushet og kjærlighet.  Filmen bærer selvfølgelig preg av å være basert på hans kone Janes bok om livet med Stephen.  Men so what? Av og til kan vi ha godt av å se hvordan enkelte klarer å strekke seg litt ekstra i takt med den man elsker. Jeg synes ikke filmen er så sukkersøt som enkelte kritikere vil ha det til. Jeg opplever at jeg blir bedre kjent med denne familien fordi filmen viser ekte mennesker og ekte følelser.  Men mest av alt får vi beviset på at ekte kjærlighet gir styrke.

Her finner du filmen som DVD og  Blu-ray

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar