fredag 6. februar 2015

DAGENS BOK: ARNALDUR INDRIDASON – REYKJAVIKNETTER
«Fra cdon.no»:
Erlendur har nettopp sluttet seg til politistyrken i Reykjavik. Det er travle tider i gatemiljøet, med trafikkulykker, tyverier, voldsepisoder og smugling. Et uforklarlig dødsfall kan ikke slutte å plage Erlendur. En boms han regelmessig møtte da han hadde nattskift, blir en dag funnet druknet i en grøft. Det virker ikke som noen bryr seg. Men skjebnen hans plager Erlendur og fører ham ned i byens merkelige og mørke underverden. Reykjaviknetter handler om den aller første saken til Erlendur Sveinsson, politimannen vi kjenner fra Indridasons tidligere bøker. "Et internasjonalt litterært fenomen - og det er lett å skjønne hvorfor. Romanene hans er gripende, ekte, skumle og lyriske." Harlan Coben " ikke bare en thriller, men en sterk og moderne historie om sorg og begjær." Morgunbladid "Arnaldur i sin aller beste form, her er spenning og drama på hver side. Dette er den islandske virkeligheten» Pressan.is

Min kommentar:

Vi er tilbake til syttitallet. Vår gode venn Erlendur er en ung politimann som viser hva vi kan forvente av han i årene som kommer. Han gir seg ikke når han mistenker at ting ikke er helt slik det ser ut som. 

Jeg liker denne trauste karen som sakte men sikkert nøster opp sakene sine. Han forvisser deg om at det ikke finnes noen løse tråder der han arbeider. Men selv om han er god på teknisk politiarbeide, så glemmer han aldri menneskene rundt seg. Han viser en enestående omtanke som sakene han jobber med og de folka som krysser han vei.
Det er bare å begynne å glede seg til neste bok, folkens.

Her kan du kjøpe boka som innbundet , pocket , lydbok cd eller til nedlasting .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar