søndag 1. februar 2015

SPLITTER NY VINYL: KATZENJAMMER – ROCKLAND.

2015. Propeller Recordings / Musikkoperatørene . PRR114

Fra Platekompaniet.no:
Etter internasjonal suksess med 2011-skiva A Kiss Before You Go (over 200 000 solgte album på verdensbasis!), følger Katzenjammer opp med Rockland. Oslo-bandets tredje studioalbum er produsert av prisvinnende Victor Van Vugt (Nick Cave, P.J. Harvey, Gogol Bordello) fra Melbourne og består av elleve egenartede poplåter med fargerik inspirasjon fra både øst og vest, nord og sør.

Bandmedlemmene Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen er fire sterke personligheter som fungerer usedvanlig bra som enhet. På Rockland, der de alle bidrar som låtskrivere, har det musikalske uttrykket blitt tydeligere og kanskje litt ryddigere - uten at det går på bekostning av Katzenjammers alltid bemerkelsesverdige impulsivitet og spilleglede. Første single fra albumet var den catchy sjarmbomben "Lady Grey". 

 
Min kommentar:
Hva har skjedd med Katzenjammer? Det låter litt anderleders enn sist. De er litt mere striglete. Årsaken til at ordet striglete kom er nok at jeg akkurat nå sitter og hører på den noe køntriinspirerte «Curvaceous Needs», en låt det er fullt mulig å danse linedance til. Men heldigvis er albumet ganske variert.

Jeg er glad for at jentene forsatt finner tid ti å spille sammen, selv om alle har sine egne prosjekter. Bandet har jo hatt en aldeles eventyrlig suksess i flere Europeiske land, særlig Tyskland.
Vel fortjent.

Det er tydelig at bandet har en ny produsent på dette albumet. Vi får et noe lettere lydbilde, istedet for den noe ompainspirerte musikken vi har hørt fra disse kanster tidligere.
Jeg for min del sier,  Ja takk, begge deler. Men så liker jo jeg det meste da.

Jeg anbefaler dere å lytte til låta "Lady Grey". Den ble til etter at en av jentene (tror det var Marianne) hadde jobbet på et sykehjem.  Der hadde hun fått meget god kontakt med en dame som hadde Alzheimer.  Resultaten av dette spesielle kontakt ble denne rørende låta. 



Her finner du musikken på vinyl og cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar