søndag 28. juni 2015

DAGENS BOK: KAABERBØL & FRIIS – ET STILLE, UMERKELIG DRAP.




Forlagets omtale:
Den andre boken i krimserien om Røde Kors-sykepleier Nina Borg, som med livet som innsats virvles inn i en historie om forfulgte folkeslag, terrortrusler og kyniske bakmenn. På et nedlagt militærsykehus i det nordlige Ungarn leter to sigøynergutter etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde regnet med, og setter dermed i gang en kjedereaksjon som truer med å sprenge tilværelsen i stumper og stykker for uhyggelig mange mennesker - også for Nina Borg. Nina får en telefon fra en venn som hjelper til med å skjule en flokk illegale innvandrere på et gammelt bilverksted i Valby. Barna er blitt syke, og først da hun selv ligger i sykehussengen, skjønner Nina at det ikke bare skyldes de elendige sanitærforholdene.

Min kommentar:

Da er jeg ferdig med den andre boka hvor sykepleieren Nina Borg er hovedpersonen. Denne gangen dreier det seg om illegal innvandring og terrorvåpensmuglig. Vi får også en gisselsituasjon, noe som alltid er spennende.

Jeg skal ikke røpe så mye fra boken, men jeg kan likevel røpe at hovedpersonen Nina Borg kommer i usedvanlig hardt vær denne gang.
Saken inneholder også en del problematikk rundt Rom-folk. Et velkjent problem også for oss nordmenn. Dette gjør at boken er både aktuell og mget spennende.

Vi møter noen grusomme skjebler blant medlemmer av Rom-folket vi blir kjent med. Det er umulig å ikke la seg rive med. Tempoet er så pass høyt etter hvert som spenningen stiger, så kjenner jeg det rent fysisk på kroppen.  Derfor er jeg totalt utslitt nå som boka er slutt.
Men igjen – en god bokopplevelse fra Kaagerbøl/Friis.

 Her finner du boka som  innbundet  ,  pocket  og  til nedlasting

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar