lørdag 13. juni 2015

SPLITTER NY VINYL: IDA JENSHUS – STARTING ALL OVER AGAIN


015. Universal Music. 4726856

Fra Platekompaniet.no:
Ida Jenshus fra Steinkjer, anerkjent som en av landets mest spennende artister innen country og rock, tangerte tidligere rekorder da hun i 2012 fikk sin tredje av tre mulige Spellemannpriser - for Color Of The Sun (2008), No Guarantees (2010) og altså Someone To Love (2012).
Sistnevnte følges her opp med Ida Jenshus' fjerde album, også dette skapt i samarbeid med produsent Kåre Vestrheim. Jenshus har denne gang vært opptatt av å fornye seg, å bryte ut av komfortsonen og hoppe ut i noe nytt og ukjent - både musikalsk og personlig. Således passer tittelen svært godt: Starting Over Again. Første smakebit ble sluppet i oktober 2014 i form av den halvtimelange EP-en Let It Go (blant annet anmeldt til terningkast seks i Dagbladet).



Min kommentar:

Det har gått noen år siden denne, litt usikre, jenta dukka opp på Tv-skjermene vår på lørdagskveldene. Jeg husker godt at hun sa at drømmen hennes var å leve av musikken. Hennes mentor ble Inger Lise Rypdal, og det var ikke vanskelig å legge merke til at disse to damene hadde god kjemi. Se bare her på denne duett de gjorde i 2007:


 
Men det var den gang da. 
 I dag er Ida Jenshus en etablert artist. og hun lever nok godt av musiken sin.   Hun har høstet drøssevis med priser og lovord om sine plateutgivelser, og turnerer i inn- og utland. Vel fortjent.

 Jeg tenker først og fremst på Ida som en country-artist, men det er ikke helt riktig ettersom hun tilfører musikken sin store porsjoner world, roots, folk og til og med litt pop og rock. 

 På denne siste plata synes jeg å høre et snev av min ungdomsfavoritt Joan Baez. Ja, jeg ble nesten satt litt ut av den mer enn 6 minutter lange «Martha Mercy May». Om du liker Baez, vil du elske denne.

Igjen lukter det Spelemannspris, og den kan gjerne deles ut i flere kategorier.
Vi har fått et nydelig album fra Ida. Det blir garatert et tonefølge til lange, lyse sommernetter. Og så kan vi bare glede oss til artisten besøker Brønnøysund i august.


 Du finner musikken på  vinyl  og  cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar