torsdag 4. juni 2015

KVELDENS FILM: MAD SHIP



Fra platekompaniet.no
Ekteparet Tomas og Solveig forlater fattige kår i Norge med kurs for Amerika og et bedre liv. Ved en tilfeldighet havner de langt vest på den kanadiske prærien. Livet er hardt og verre blir det når den store depresjonen setter inn. Solveig hater livet på prærien og lengter hjem til Norge. De hadde ingenting da de kom fra Norge, nå har de i tillegg mye gjeld. Så dør Solveig. Konas død og brustne drømmer driver Tomas til vanvidd og han setter i gang med å bygge et skip som kan seile ham vekk på præriens støvete vinder.
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Line Verndal, Gil Bellows.

Min kommentar:

Dette starter så bra. Vakre bilder, en sann historie.dramatikk og gode skuespillere. Men det er et eller annet som ikke stemmer. Filmen blir aldri helt ekte. Familiens hjem og inventar står ikke i stil til deres økonomi, og karakteren Solveig stiller alltid i gullende rene klær. Ja, jeg tror til og med at både kjole og forkle er nystrøket til enhver tid. 

Her savner jeg et bakgrunsteppe. Har økonomien vært mye bedre? Jeg forstår at de forlot Norge mye grunnet Thomas drøm om et bedre liv. Men hva skjedde i de ti – tolv årene fram til vi møter dem igjen? Og hvorfor er det en danske i Norge? Men det er vel bare vi nordmenn (og kanskje dansker) som bryr oss om.

Dansken Nikolaj Lie Kaas er for tiden en av mine favorittskuespillere. Han bærer denne filmen bortimot alene. Samspillet med Line Verndal er bra. Men det mangler litt hele tiden.
Og det er så synd. For dette er virkelig en god og hjerteskjærende historie som hadde fortjent så mye mer. Men for all del. Filmen er verdt å se.



Her finner du filmen på  dvdblu-ray  og VOD

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar