tirsdag 23. juni 2015

SPLITTER NY VINYL: KÅRE & THE CAVEMEN – JET AGE


2015. Round 2. R2LP002 

Fra cdon.no:
Round 2 er stolte av å presentere Kåre and the Cavemens Jet Age på vinyl for første gang! Et av de mest omtalte, innflytelsesrike og ihjelhørte norske album og etter hvert også det vi tør kalle en bona fide klassiker. Få norske band de siste 20 årene har nytt same nivå av kritikerros og respekt fra sine kollegaer og publikum som Kåre & The Cavemen. Da de dukka opp som husband på Anne Kat. Hærlands program «Direkte Lykke» på midten av 90-tallet, var det litt som om en ny æra hadde startet i norsk rock. Inspirert av gamle surfefilmsoundtrack, VHS-karate, exotica, easy listening og Surf’s Up-era Beach Boys; i kjølvannet av Quentin Tarantinos enorme suksess med Pulp Fiction kan man si at de traff tidsånden nokså presist med Jet Age i 1997. Albumet er remastret fra de originale masterne og etter en intens periode med leting i arkiver og inn og utland har vi også klart å gjenskape det ikoniske frontcoveret. Albumet er utvidet med bonussporet «Spiral Slider» som opprinnelig var ment å inkluderes på albumet som kommer på dobbel 180-grams vinyl i ubrettcover med fyldige linernotes av Knut Schreiner og Dag F. Gravem.


Min kommentar:

Dette er flaut altså. Til tross for min nesten sykelige nysgjerringhet når det gjelder nye norske band og plater, så har jeg fullstending gått glipp av denne gruppa og msikken deres. Ja jøss, jeg har hørt navnet. Men jeg trodde det var et litt småharry hardrockband. Jeg har fått med meg at de var fra Harestua. Hvorfor jeg ikke har stiftet bekjentskap med dem aner jeg ikke. Jeg liker jo både småharry mennesker og hardrock. Og jeg stortrives på Harestua. Så jeg skylder alle som måtte føle seg truffet av min noe flåsete bemenkning, en stor og ektefølt unnskyldning.

Jeg kjøpte Round2-utgivelden av Folque for en tid tilbake, og bestemte meg da for å kjøpe flere plater i serien etterhvert som de kom ut. Det er slett ikke sikkert jeg hadde kjøpt denne plata om den hadde blitt gitt ut på en annen label.

Skal si jeg ble overraska de første tonene nådde ørene mine. Jeg var totalt uforberedt på at bandet spilte denne typen musikk. Dette låter som en mellomting mellom, Shadows, filmmusikk og Santana. Det som kanskje overrasker meg mest er at det aldri blir kjedelig. Da jeg omsider oppfattet at dette var instrumental på 2 hele lp'er ble jeg noe engstelig for at dette kunne bli ensformig. Men så langt derifra. Der tok jeg grundig feil. Musikken er både variert og spennende.

Takk til Kåre og Huleboerne fra Harestua som tok meg med på denne fantastiske reisen, og takk til Round2 som ga meg billett.



Her finner du musikken på  vinyl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar