onsdag 3. desember 2014

FRA PLATEHYLLA: HADES., 1974


1991. Colours.  COMLP 007. # 0436/1092



Jeg kjenner ikke dette bandet overhodet bortsett fra denne ene skiva., og det som står skrevet på rockipedia.no: «Fra Sem / Tønsberg. Tungt progband med norske tekster. Mini-LP'en inneholder en radiospilling fra 1974. Spilte på Kalvøyafestivalen samme år.»

Jo mer jeg søker etter dette bandet på nettet, jo mer forvirra blir jeg.  Jeg har funnet et annet norsk band med samme navn, som opererte på nittitallet, men tror ikke dette er samme band.  Om noen der ute har opplysninger, så vær snill å skriv litt via kommentarfeltet.

Denne plata er en mellomting mellom en EP og en LP.  Den ene siden varer i knappe 12 minutter, men den andre er enda kortere.  Det høres ut som om dette er et liveopptak.  Skulle gjerne hatt noen opplysninger om hvem/hva/hvor.

Så var det musikken da. Det første som slår meg er at dette er «Jethro Tull på norsk». Gutta spiller god og variert prog.  I den ene låta får vi eminent, og bortimot lystig fløytespill, men vi i den neste får en mere dyster låt. Teksten kan virke noe merkelig.  «Kuer på beite og kirkegårder».

Men uansett; - Denne plata er en fin skatt som jeg tar fram med jevne mellomrom.


10 kommentarer:

  1. Hey, så bandet live på Kalvøya og et par andre ganger, flott band husker gitaristene imponerte. Fikk vondt i magen når jeg så det var gitt ut på vinyl,har aldri hørt om de fikk utgitt noe mens de holdt på. Så kos deg med den. Rock on.

    SvarSlett
  2. Tror de vant pris for beste rockeband i Vestfold 1973. Veldig bra band!

    SvarSlett
  3. Kjente dem midt på søttitallet, da Hades var vårt band i Tønsberg. De spilte på Thesbi-festivalen på Slottsfjellet, og ihvertfall fløytisten deltok i Thesbiteaterets oppsetning "En Midtsommernattsdrøm." i -74 eller -75. Fløytisten heter Fredrik Møystad. Det fins et opptak med dem på Tore Dyrhaugs NRK-program fra den tida.

    SvarSlett
  4. Beklager: Ivar Dyrhaug var det, selvsagt.

    SvarSlett
  5. Og programmet het Pop spesial. Har ikke greid å finne opptaket, men andre er sikkert flinkere enn mag til å leite fram slikt.

    SvarSlett
    Svar
    1. På platecoveret, fra v.: Per Eriksen, Terje Brendsrød, Fredrik Møystad ("Pinnen"), Karl Øyri (Halv-akkustisk gitar - muligens Gibson/Epiphone ES 335 +/-), Thomas Karlsen (Mørk/sort Les Paul)

      Slett
  6. Bra bænd. Bass: Terje Brendsrød/Gitar: Thomas Karlsen + Karl Øyri/Trommer (m/2 stk stortrommer): Per Eriksen fra Sandefjord - spiller fortsatt/Tverrfløyte + kubjelle: Fredrik Møystad.
    Broren til Fredrik Møystad (Ole Møystad) spilte rollen "Jens Apal" i "En Midtsommernattsdrøm" på Slottsfjell-scenen/Tallak i 1973.

    "Hades Sæheim" spilte på Thesbiteaterets teaterfestival i 1974, ja.

    "Hades" var samtidig med 2 andre bra bænd i Tønsberg, hvorav Lars Martin Myhre spilte i ett av dem. Husker navnet på ett av de to andre bænda: "Limburg".

    SvarSlett
  7. Fun fact2: Gitarist Karl Øyri spilte "Lysander" i "En Midtsommernattsdrøm" i 1973, sammen med broren til fløytisten.

    SvarSlett