lørdag 13. desember 2014

SPLITTER NY VINYL: HANNE KOLSTØ – FOREVER MAYBE


2014. Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatørene. JANSEN043
Fra cdon.no:
Hanne Kolstø er en musikalsk trapeskunstner. Hun endrer seg, pulsere og lever i jakten på hva som er sant for henne seg, og hun gjør det mens hun balanserer høyt over manesjen. Musikken utstråler selvsikkerhet, men den underliggende uroen utgjør en konstant trussel mot lytterens komfort. Man kikker opp og krysser fingrene. Forever Maybe er Hannes fjerde plate på fire år, og det er flere åpne sjangerdører enn noensinne. Men det er fremdeles luftig vokal, høye svev under teltduken og fremdeles høres det ut som noe som kommer rett ut av naturen. For det er jo der hun hører hjemme.

Min kommentar:

Nok en plate med Hanne Kolstø har havnet i postkassa mi.  Dette er den tredje skiva jeg har kjøpt med denne artisten. Jeg likte den forrige skiva, Stillness And Panic, veldig godt. Men på dette albumet har Hanne gått anda litt lengre.  Hun er jo en komplett musiker i den forstand at hun skriver, komponerer, synger og spiller en haug med instrumenter.  Men her har hun, etter min mening utvidet sitt musikalske landskap.  Denne plata er lysere og lettere enn de forrige. Ja, litt mer «poppete», rett og slett. Men heldigvis har hun ikke mistet det såre, litt vemodige preget som hun mestrer så godt. 

Det er nærliggende å sammenligne Hanne med Kate Bush.  Men Hanne Kolstø er så mye mere variert.  Det er spennende å sette på denne plata, hvor det er så stor variasjon i stemninger. Fra nydelig melankoli til rå rock ‘n’ roll. Og så det viktigste av alt for oss medlemmer i vinylmenigheten, - albumets cover er et nydelig utbrettscover med tekster.  Akkurat slik vi ønsker oss.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar