tirsdag 15. november 2016

FRA PLATEHYLLA: MARIUS MULLER - BOOM BOOM


1987.  Sonet. SLP 15003.

Fra wikipedia:
Marius Müller (født 20. august 1958, død 14. mars 1999) var en norsk gitarist, vokalist, låtskriver, programleder, studiomusiker og plateprodusent. Han vokste opp på Manglerud i Oslo og startet karrièren som profesjonell musiker allerede som 16-åring. Han ble for alvor kjent i 1981 med låta «Den du veit» og ga totalt ut seks soloalbum og fem album med bandet Funhouse hvor han var frontfigur. Müller ble regnet som en av Norges fremste gitarister


Jeg tør påstå at Marius er en av de musikere i nyere tid som, uten sammenligning, har satt flest og dypest spor etter seg. Selv om det nå er nesten 20 år siden Marius gikk bort i en tragisk bilulykke så blir folk fylt av sorg hver gang Marius navn blir nevnt.  Jeg husker svært godt da Marius døde.  Jeg satt i en drosje i Oslo, da sjåføren fikk en telefon.  Alle som var ute i trafikken i Oslo var klar over ulykken, og etter en tid begynte ryktene å gå.  Sjåføren fikk da høre at det var Marius som hadde omkommet i ulykken.  Vi ble selvfølgelig satt ut begge to.  Først flere timer etterpå ble navnet bekreftet.  Norge hadde mistet en stor musiker.

Og Marius huskes enda.  Det er ikke så mange år siden jeg var på et show med hans gode venninne og medprogramleder i Herreavdelingen, Ingrid Bjørnhov.  Og da hun avsluttet med en hylles til Marius.  Ja, det var et sørgelig, menveldig  fint øyeblikk hvor hver eneste publikum i salen deltok.

Jeg møtte Marius en gang da han var i Sørkedalen sammen med Hilde Heltberg.  De skulle spille inn en video.  Det var mye venting, og de var da innom butikken flere ganger i løpet av dagen for å få litt mat samt å få varma seg. To jordnære, trivelige musikere.  Rart og trist å tenke på at de nå er borte begge to.

Marius var ikke bare en fremragende gitarist.  Han hadde også en stemme som kunne synge den råeste rock, - men hans stemme kunne også være fløyelsmyk.  Han var en populær duettpartner.  Og en av de aller fineste duettene jeg vet om er denne:Albumet Boom Boom er ulikt de andre fem platene han gav ut da det på denne plata er en litt annen musikktype. Her får vi mere blues, og rolige melodier. Dette er ei nydelig plate, rett og slett.

Du finner albumet på Wimp, Spotify og Tidal.  Sjekk det ut.  Jeg er sikker på at du vil like det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar