fredag 4. november 2016

FRA PLATEHYLLA: GRO ANITA – TA MEG SOM JEG ER


1976.  Talent – TLS 3015Gro Anita Schønn var en av Norges mest populære syngedamer på syttitallet.  Vi husker henne kanskje best fra Treff-serien som var den tids «Absolute Music». Et knippe norske artister med Inger Lise Rypdal, Gro Anita Schønn, Stein Ingebrigtsen og Dag Spantell i spissen ga oss samleplater med datidens mest hits, gjerne med norsk tekst.

Men Gro Anita hadde også en solokarriere.  Hun startet som vokalist i bandet Sandike and The Shakemen.  Senere ble hun med i ektemannens Terje Fjærns Orkester.

Gjennombruddet kom med singelen «En enkel sang om frihet».


Dette albumet derimot var et av hennes siste.  Det fikk en del oppmerksomhet på grunn av teksten til låta «Under et tak».  Denne tok for seg homofil kjærlighet og samliv.  Men det ble for sterkt for enkelte.

Gro Anita var en tøff dame.  Hun var svært prinsippfast, og var nøye med valg av jobber.

Etter hvert trakk hun seg bort fra rampelyset.


Det var et sjokk for mange da media i 2001 kunne melde at Gro Anita Schønn var gått bort, bare 51 år gammel. Til tross for at hun trappet kraftig ned på sin karriere etter 1980, så rakk hun å gi ut relativt mange singler og album.  Jeg har alle LP’ene i hylla, men mangler en del singler.