lørdag 19. november 2016

FRA PLATEHYLLA: ZOO – Z PÅ MAKEN


1980.  SNOWFLAKE.  CLP 3022.

Zoo fra Stokmarknes var en av de aller mest populære popgruppene i Nord Norge på slutten av syttitallet / begynnelsen av åttitallet.  Som mange andre av datidens mest populære grupper platedebuterte også Zoo på Mosjølabelen «Experiience» da de i 1974 da ut singelen «Ormen Lange», med Sverri Dahl på vokal.




Mange av oss forbinder Zoo med Ketil Stokkan.  Han sluttet seg til gruppa i 1977.  I 1983 tok Ketil en pause fra gruppa.  En pause som skulle vare til 1999 da han igjen sluttet seg til Zoo. 

Albumet «Z på maken», som ligger på min platetallerken akkurat nå, var gruppas femte album.  Takket være låta «Evig ung» så ble dette gruppas suksess-skive.  Denne låta har blitt spilt jevnt og trutt på radio og på bygdefester i snart 40 år.  

Og at låta enda bidrar til allsang og stemning fikk vi som var tilstede på Oktoberfesten i Brønnøysund erfare for noen uker sider.  Der spilte nemlig bandet Zoo.  Og publikum var med.  Særlig på låtene «Evig Ung» og «Vent, ikkje legg på».

Albumet «Z på maken» lå 19 uker på VG-lista i 1980 / 81, med en 6.plass som beste plassering.
Om du har lyst til en gjenhør med plata, så finner du den på Wimp, Spotify og Tidal.  Og skulle du ha lyst til å synge med, så finner tekstene her.  

Om du trykker her, kan du se en halvtimes dokumentar om bandet  fra 1978.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar