lørdag 14. oktober 2017

DAGENS BOK: RUTH WARE – KVINNEN I LUGAR 10




Fra cdon.no:
Reisejournalist Jo Blacklock får drømmeoppdraget. Hun skal være med på et luksuscruise til de norske fjordene og skrive om det i reisemagasinet hun arbeider for. Men reisen får en brå vending da Lo våkner av et skrik midt på natten, og fra lugarvinduet sitt ser hun en person bli kastet over bord. Lo slår full alarm, men det viser seg at ingen er savnet, verken personale eller gjester. Lo blir usikker og forvirret; har hun drømt det hele? Eller er han fanget på båten med en morder - og som eneste vitne? Kvinnen i lugar 10 er en intens og klaustrofobisk krim, som ikke slipper taket i deg før siste side. 

Lydbok fra nlb.no  10t 35min

Min kommentar:

Dette er noe av det mest uhyggelige jeg har lest noen gang.  Jeg advarer deg herved.  Om du planlegger en tur med Hurtigruta så bør du ikke lese denne.  Det blir ikke mer uhyggelig enn dette. 

Tenk deg at du,  etter å ha opplevd et overfall i din egen leilighet, drar på båttur oppover langs den vakre norskekysten for å slappe av og hente deg inn igjen.  

Men dette blir ingen rolig tur på bøljan blå.  Allerede første natta skjer det som blir et mareritt.  Du hører et skrik fra nabolugaren, og kort tid etter så hører du et plask.  Og det aller skumleste, - du ser blod på nabolugarens gelender.

Og det er akkurat dette, pluss mye mye mer, som vår venninne opplever på cruiseskipet hvor hun er passasjer.
Dette er så spennende og uhyggelig at det er umulig å legge fra seg boka. Den klaustrofobiske uhyggen er så innmari ubehagelig.

Og så midtveis i boka begynner jeg å lure.  Er dette virkelig slik det ser ut som, eller blir både jeg og mange andre lurt her?

Men jeg lover deg.  Etter en temmelig spennende avslutning så kommer det en avslutning hvor i hvert fall jeg ble temmelig overrasket.

Her kan du kjøpe boka som innbundet og  lydbok på cd


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar