søndag 29. oktober 2017

KVELDENS FILM: THE NEXT THREE DAYSKanal:  Tv2

Skuespillere:      Russell Crowe,      Elizabeth Banks,      Liam Neeson,      Olivia Wilde,  Brian Dennehy
Regi:     Paul Haggis
Sjanger:  Thriller
År:  2010
Land:  USA

Fra filmweb.no:
Spennende og tett kriminalhistorie fra den doble Oscar-vinneren Paul Haggis, med Russell Crowe og Elizabeth Banks i hovedrollene.
Livet smiler til John Brennan (Crowe) inntil hans kone Laura (Banks) blir arrestert for et mord hun nekter for å ha begått. Han er sikker på at hun er uskyldig og at retten vil frigi henne. Men retten ser bare på bevis og vitners uttalelser - og hun blir dømt til 20 år i fengsel.
Tre år inn i konas soning sliter John med å holde familien samlet. Han har eneansvar for sønnens oppdragelse og en jobb som krever mye av ham. Samtidig går alle hans resterende krefter med til å få Laura frikjent.
Når alt er som mørkest, når hans siste ankemulighet svinner hen og kona blir suicidal ser han kun en løsning: Med alt å tape bestemmer John seg for å få sin store kjærlighet ut av fangenskap. Nitidig setter han seg ned for å legge rømningsplanen.


Min kommentar:

Denne filen er visstnok en nyinnspilling av en fransk film med tittelen «Alt for henne».  Jeg har ikke sett originalen og har derfor ingenting å sammenligne med.

Hva er oppskriften på en underholdende film?  
Mitt svar er:  Gode skuespillere og en spennende, rørende eller overraskende historie.

Og disse kriteriene finnes etter min mening her. For det første så er det tre fantastiske skuespillere i denne filmen.  Russel Crowe passer perfekt i slike roller, særlig i de partiene i filmen hvor han er fortvilet og jaget. Samspillet med den kvinnelig motspilleren  Elizabeth Banks er gnistrende.  De fremstår virkelig som en solid, og samkjørt ektepar inntil lynet slår ned og Johns kone Laura blir arrestert.  

I tillegg til disse to vil jeg fremheve en av mine favoritter, nemlig Brian Dennehy.  Han er en skuespiller som har massevis av filmer og TV-serier på sin cv.  Tidligere spilte han ofte sheriff eller politi.  Men han mestrer alle roller, uansett.

Historien er ikke så veldig original.  Vi har hørt og sett lignende tidligere.  Men selve oppbyggingen og presentasjonen er ganske spennende.  Jeg som publikum blir underholdt.
Altså; - en helt grei og underholdende film. Terningkast 4.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar