tirsdag 10. oktober 2017

KVELDENS FILM: APPALOOSA

Kanal:  Nrk1
Skuespillere: ,    Ed Harris,     Viggo Mortensen,     Renée Zellweger,     Jeremy Irons,    Timothy Spall,     Tom Bower,     James Gammon,     Ariadna Gil,     Benjamin Rosenshein,     Cerris Morgan-Moyer,     Timothy V. Murphy,     Luce Rains,     Erik J. Bockemeier,     Lance Henriksen
Regi:     Ed Harris
Sjanger: Action /Western
Land: USA
År: 2008

Fra filmweb.no:
Når revolvermennene Virgil Cole (Ed Harris) og Everett Hitch (Viggo Mortensen) ankommer Appaloosa, finner de en liten, støvete og lovløs by som lider under rancheier Bragg (Jeremy Irons).
Han har ikke bare tatt all provianten, hestene og kvinnene i byen, men også drept både sheriff og visesheriff. Cole og Hitch er innleid til å redde byen, men Bragg øker innsatsen og spiller ikke etter reglene, kun etter sine egne følelser.
Så når en ung, vakker enke (Renée Zellweger) ankommer byen skaper dette uforutsette problemer.


Min kommentar:

Ed Harris er en skuespiller jeg liker svært godt.  Så da han er oppført både som skuespiller og regissør.  Ja, da må jeg nesten se filmen selv om ikke filmer fra den ville vesten er min favorittsjanger.

Denne filmene gir oss ingen overraskelser. En rancheier tar loven i egne hender og plaffer ned alle som står i hans vei.  Til og med loven menn må bøte med livet. Hva så med de to nye som ankommer byen?  Vil de overleve?  Og hva den attraktive enken? Ja, for hun er vel verdt å kjempe for?

En film som inneholder alt det en westernfilm skal ha:  Blankpussa børser, boots og hester.  Byens viktigsted møtested er saloonen. Her møtes barske menn og vakre kvinner. Kamper kjempes med harde never, kuler og krutt.  Og den sterkeste vinner til slutt.  Så enkelt er det.  Og så enkel skal en westernfilm være.  Man skal ikke tulle med oppskriften her, og det gjør heller ikke Ed Haris.

Filmen er like underhokdende som en Bonanzaepisode en søndag formiddag.  Ja, jeg sovna litt underveis her også.  Men det gjør ingen verdens ting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar