mandag 23. oktober 2017

FRA PLATEHYLLA: DUMDUM BOYS – GRAVITASJON2006.  Oh Yeah! ‎– RAMLP-28


Prosjekt  «vinyl til frokost»
Dette er faktisk det fjerde albumet av DumDUm Boys som tilfeldig blir trukket ut i mitt private posjekt Vinyl til forkost.  Og årsaken er vel så enkel som at jeg har ganske mange plater av dette bandet.  Det er originalinnspillinger og  reissues.  Men jeg mangler fremdeles noen eksemplarer av 2015-årgangen.  Men dessverre begynner prisene å bli temmelig høye for disse utgivelsene.

Jeg kjøpte denne skiva da den kom ut i 2006.  Det var ikke så mange som kjøpte LP i 2006, og det var ikke så mange som ga ut sine album på vinyl heller.  Jeg ser at jeg kjøpte kun 12 stk «fabrikk-nye» skiver dette året, og nesten halvparten av disse var reissues.  Men det var noen som skjønte at vinylen ikke var glemt, som bl.a. Marit Larsen, DeLillos, Sivert Høyem, Motorpsycho,  Tangle Egde,  Kari Bremnes,  Minor Majority  og DumDum Boys.  

Poenget her er at dette beviser at det var ikke mange nye utgivelser på vinyl 2006.  Jeg kan betro deg at jeg skaffer meg mange fler enn 12 nye skiver i år. I denne sammenhengen tror jeg ikke at jeg skal oppgi hvor mange nye plater som fant veien til platehylla mi i hverken i år eller i fjor.  Men dette beviser at det har skjedd en gledelig utvikling på vinylfronten, men det er ikke like positivt for lommeboka mi.

Dette er et album i kjent DumDum stil.  Den største hiten er vel låten «Enhjørning». Den gikk rett til topps på VG-lista , hvor den ble liggende i tre uker.  Totalt ble singelen liggende på VG-lista i 15 uker. Enda bedre gikk det med albumet «Gravitasjon».  Albumet lå 31  Uker på VG-lista i 2006/2015 med 1.plass som beste plassering.

Jeg har et helt spesielt forhold til dette albumet.  I
2006 var det hele 8 år siden det hadde kommet et DumDum album, om vi ser bort fra samlealbumet «Schägers” som kom i 2001.  Bandet holdt det gående, så vidt.  Men de ga ikke ut album.  Derfor var gleden stor da dette albumet kom.  DumDum Boys var tilbake, og livet var igjen i vater for oss ihuga DumDum fans.

Her kan du høre albumet  på Spotify eller Tidal

Jeg har tidligere blogget om disse DumDum utgivelsene:


  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar