onsdag 20. august 2014

DAGENS GAMLE LP: PRUCEL - EASY PIECES


1975. PHILIPS. 6317 033






Fra rockipedia:
Mdlemmene i bandet kommer fra Nordstrand og bandet ble dannet i 1968. Opptrådte både på Kalvøya (1971) og på Ragnarockfestivalen (1974). Deres eneste LP kom året etter Ragnarock-opptredenen. Og hadde sine klare progreferenser. Men live var de betydelig mer variert enn som så. Oppløst 1975. 

Min kommentar:
Her er nok et band fra «den norske gullalderen» Bandet ble danna i 1968. Deres eneste album kom i 1975. Musikken på dette albumet vil jeg legge under kategorien «progg. De som husker live opptredener med dette bandet, bl a fra Kalvøya og Ragnarock, sier at de spilte mer variert musikk, enn man skulle tro ut fra dette ene albumet. Er det noe som heter leken progg? I tilfelle hører jeg litt av det på denne skiva. Bandet har en spilleglede som er merkbar gjennom vinylen. Plata er spilt inn hos Arne Bendiksen. Albumet er produsert av Nils B Kvam. 

Heldigvis har en av mine gode vinylvenner lagt ut hele albumet på Wimeo. 

Du finner det her
https://vimeo.com/85476543


4 kommentarer:

  1. Hei, jeg finner ikke albumet på Vimeo. Vet du hvor jeg kan få tak i låtene?

    SvarSlett
  2. Beklager sen tilbakemelding. Du finner et klipp her: https://www.youtube.com/watch?v=epYOBGaXnuY. Ellers er vinylen til salgs med jevne mellomrom.

    SvarSlett
  3. Skiva ligger nå remastered ute på spotify :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for info. Håper mange oppdager musikken. Albumet finnes nå på CD i serien Norskkke albumklassikere. Kan bestilles her: https://norskealbumklassikere.no/products/prucel-easy-pieces-1975-prog?_pos=1&_sid=69ae6d763&_ss=r

      Slett