mandag 18. august 2014

NESTEN NY MUSIKK: JAN-HENRIK KULBERG – SOL OVER TORGET




Fra Lierposten –

Utgivelse 26. august 2013 på iTunes, Spotify, Wimp og andre digitale tjenester. Albumet er innspilt, mikset og mastret av Felix Johansen (Kulbergs tidligere artistnavn) i Popcorner, Lier. Låten «Sol over torget» er innspilt og mikset av Sven Ohrvik i studio Virkeligheten på Konnerud, og Felix Johansen i Popcorner. Jan-Henrik Kulberg står for vokal, gitarer, keyboards, munnspill, trekkspill, mandolin, perkusjon, loops og samples. Datteren Marie Hvamb Kulberg bidrar med vokal på «Sol over torget» og «Alt er stille».

Min kommentar:
Alltid spennende med nye artister. Oppdaget denne skiva da jeg var innom mitt daglige besøk på norske utgivelser på Wimp.
Ble ganske så overraska da tonene strømmet ut i hodetelefonene. Dette låt som syttitallet. Gitar, munnspill, en sart mannstemme som fremfører tekster med snert. Kan minne litt om tidlig Ole Paus (før han ble hes) og Øystein Sunde. Samtidig så er det noe søndagskoleaktig over tonene. For meg, som kun kan tre grep på gitaren, så høres det ut som om jeg kan spille med. For det høres så lett ut. Og det er det som er så deilig.
Prøyssen kunne også, om vi skal tro ryktene, kun tre grep.

Og det holder i massevis, for meg – for Prøyssen , og i hvert fall for Jan-Henrik Kullberg. Skulle ønsket meg ei vinylskive , men jeg mistenker at det står på penger. Om jeg vinner i lotto neste helg, så skal jeg finansiere utgivelsen av vinyl.

Terningkast: 5




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar