lørdag 30. august 2014

NY MUSIKK PÅ VINYL: THEA & THE WILD – STRANGERS AND LOVERS


2014. JANSEN PLATEPRODUKSJON. JANSEN041
Fra platekompaniet:

Thea Glenton Raknes har, tross sin unge alder, lang fartstid i norsk musikkbransje. Hun har opparbeidet seg solid erfaring både som låtskriver, tekstforfatter, frontfigur og nå også som produsent. Og med prosjektet Thea & The Wild - som her albumdebuterer - leverer hun modig popmusikk som virkelig fenger.

Låtene på Strangers And Lovers befinner seg i et alternativt musikalsk landskap der lekne popmelodier mikses med elementer av synthpop og klassisk rock. Inspirasjonen til lydbildet kommer fra Theas kjærlighet til det organiske, med varm bass, lekne retrogitarer, analoge synther og fokus på melodi og rytmikk. Hennes særegne vokal fungerer som en ledetråd gjennom låtene, og det hele er lekkert produsert av Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl) og Thea selv. Ishak bidrar også som eneste musiker på albumet i tillegg til Thea.

Min kommentar:
Denne utgivelsen er faktisk ganske sjelden , --- --- i den forstand at det er svært sjeldent at vi i disse dager fåt et helt album med rendyrkede poplåter. Vil tro at flere av disse låtene er radiovennlige. 

Låtene fremstår som enkle, men fengende. Jeg vil tro at det yngre publikum vil like dette.
For min del ble det hele ganske ensformig og kjedelig. Men for all del – dama er musikalsk så det holder. Når det gjelder stemmen, så syns jeg prestasjonen er varierende. Det er de såre, sarte partiene hun mestrer best. Og da er hun virkelig god, men altså – ikke fullt så god på andre partier. Det er nok ikke det siste vi har hørt fra denne dama.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar