lørdag 23. august 2014

NY MUSIKK PÅ VINYL: CLAUDIA SCOTT – FOLLOW THE LINES


2014. VOICES OF WONDER. VOW187LP

Fra Platekompaniet:
Claudia Scott er blant Norges fremste sangere og låtskrivere innen såkalt americana, den countryinfluerte musikken som også har tatt opp i seg elementer fra bluegrass, gospel, soul og rock. Hennes femte soloalbum, Follow The Lines, er spilt inn i Velvet Recordings i Spydeberg sammen med lydtekniker, produsent og musiker Lars Voldsdal. Med er også et knippe av Norges ledende, yngre americana- og rockemusikere.
Albumet er en tilbakekomst til det melodiøse og rocka uttrykket Claudia Scott startet med for 20 år siden: Hun både følger linjene og sørger for at sirkelen ikke brytes. Scott-fansen vil høre at Follow The Lines er vesentlig annerledes, ikke minst tøffere og langt mer gitarbasert, enn de tre foregående albumene som hadde et gjennomgående lavmælt og atmosfæriske preg.

Min kommentar.
Jeg var 15 år da jeg kjøpte min første plate med Claudia Scott. Da sang hun med faren sin, Clive Scott, og gruppa Skywegians. Låta het "I'll be waiting for you my love", Den singelen snurra jevnt og trutt på min platespiller, en Philips Bambino, som jeg hadde kjøpt for konfirmasjonspengene.
Ettersom jeg er jevngammel med Claudia, har jeg fulgt henne opp gjennom årene. Og i 2009 fikk jeg endelig oppleve dama live på Nevernes Rock Night. Hun er en meget dyktig musiker. I tillegg er hun meget hyggelig. Jeg har vært så «heldig» å møte henne i hennes andre yrke. Hun jobba som nattevakt på et sykehus jeg var pasient på for en del år siden. Jeg har minner om mange hyggelige nattlige samtaler.
Når det gjelder plata «Follow The Lines», så er dette «hel ved». - Et godt håndtverk tvers gjennom. Alle låtene sitter som et skudd. Og ingen kan som Claudia bevege seg i dette landskapet som er en mix av country, pop og rock. Claudia mestrer alle stilarter. Hun er stø, sikker og uhyre musikalsk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar