tirsdag 26. august 2014

SPLITTER NY VINYL: EINAR STRAY ORCHESTRA – POLITRICKS


2014. RIOT FACTORY. RFAC71.







Fra wikipedia:
Einar Stray (f. 1990) er en norsk musiker fra Sandvika, utenfor Oslo. Stray er mest kjent for det kritikerroste bandet Einar STray Orchestra, som mottok gode kritiker for sitt debutalbum "Chiaroscuro" (2011). Foruten å spille i bandet til Moddi, er Einar også medlem i indie-julebandet
Sunturns.

Min kommentar:
Som vinylsamler skaffer en seg venner over hele verden. Det var faktisk en amerikaner som gjorde meg oppmerksom på artisten Einar Stray. Det var tidligere i sommer at jeg mottok en mail fra Gary hvor han ba meg kjøpe alt jeg kunne finne av mr Stray , og sende rubbel og bit til USA. Jeg ble selvfølgelig litt nysgjerrig, men interessen ble for alvor vekket da jeg fant en vinylplate hvor han spiller med en av mine absolutt favoritter, nemlig Moddi. Dette er et strålende eksempel på hvordan man oppdager nye artister ved hjelp av andre samlere. Jeg fikk et nytt bekjentskap av Einar Stray i bytte mot Moddi, som dro som ei vinylplate over Atlanteren.

Hvordan skal jeg så forklare Einar Strays musikk slik det låter i proskjekt Orchestra . Om jeg forenkler det litt, så kan jeg våge meg på påstanden om at et låter som en krysning mellom syttitallets progrock og kammermusikk. Musikken er i perioder mektig og fyldig. Men det er store variasjoner. Jeg liker det mektige, og har på følelsen at vi vil høre mye mere fra denne musikeren. Jeg tror han er i ferd med å finne sitt uttrykk for Einar Stray Orchestra. Einar Stray alene er en allsidig musiker, og nytter av den grunn fordeler ved å spille i forskjellige band og prosjekter. Jeg håper at dette bandet vil rendyrke det vi aner på denne skiva. Hører du Einar: "Jeg vil har mere mektig progg-kammer. På forhånd takk".



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar